Έξαλλη με τους ρατσιστές η Πάρις Τζάκσον: Πρέπει να αντισταθούμε
Πηγή: EPA/NINA PROMMER

Η Πάρις Τζάκσον αξιοποίησε τον ρόλο της ως παρουσιάστρια του βραβείου για το καλύτερο βίντεο της ποπ στα MTV Awards, για να αποκηρύξει τους Ναζί «κόπανους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Σάρλοτσβιλ».

Διαβάστε επίσης

Η δεκαεννιάχρονη κόρη του βασιλιά Μάικλ Τζάκσον, με διάφανη περιβολή μέσα από την οποία διακρίνονταν τα Dior εσώρουχά της, αφού είχε αφήσει τα κόκκινα παπούτσια της στο χαλί και φιλήσει τη συνοδό της, την DJ Caroline d' Amore, εξαπέλυσε μύδρους.

«Να φύγετε από εδώ απόψε, θυμούμενοι ότι πρέπει να δείξουμε σε αυτούς τους Ναζί κόπανους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Σάρλοτσβιλ και σ' όλη τη χώρα, ότι ως έθνος - με την "ελευθερία" ως σλόγκαν μας - έχουμε μηδενική ανοχή στη βία τους, το μίσος τους και τις διακρίσεις τους» παρότρυνε τους παρευρισκομένους. «Πρέπει να αντισταθούμε», είπε.

Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον αναφέρονταν στη διαδήλωση της οργάνωσης «Ενώστε τη Δεξιά» και τις επακόλουθες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στο Σάρλοτσβιλ, στην πολιτεία της Βιρτζίνια, μετά την πρόταση για αποκαθήλωση των αγαλμάτων του στρατηγού Ρόμπερτ Λη, επικεφαλής του στρατού των Νοτίων στον αμερικανικό εμφύλιο. Διαδήλωση και αντιδιαδηλώσεις που είχαν θύματα.

Το βραβείο για το καλύτερο βίντεο της ποπ πήγε στους Fifth Harmony για το τραγούδι τους «Down».


Διαβάστε επίσης

Στο «Πράσινο Βιβλίο» η ιδιοφυής υποκριτική ισοπεδώνει το ρατσισμό

Το «φάντασμα» του απαρτχάιντ στο Κέιπ Τάουν: Διαμαρτυρία σε ακτή για απαγόρευση εισόδου σε μαύρους

«Μην κατηγορείτε τους μετανάστες για τα πάντα»: Η συμβουλή του πάπα Φραγκίσκου στους πολιτικούς

Ο οίκος Prada αποσύρει τις φιγούρες Pradamalia, μετά από κατηγορίες για ρατσισμό