ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Super Hot», η πρωτότυπη εγκατάσταση σε μουσικό φεστιβάλ στο Βουκουρέστι

«Super Hot», η πρωτότυπη εγκατάσταση σε μουσικό φεστιβάλ στο Βουκουρέστι
twitter/ Suzanne Brown‏

Ένα πολύχρωμο περίπτερο για το έβδομο μουσικό φεστιβάλ «Summer Well Festival» στο Βουκουρέστι φιλοτέχνησε η Βρετανή graphic designer Morag Myerscough και ο Αυστραλός ομότεχνός της, Luke Morgan.

Για τρεις ολόκληρες μέρες, το ετήσιο φεστιβάλ μεταμορφώνει ένα ειδυλλιακό δάσος σε μια μαγική σκηνή για φιλόμουσους απ' όλον τον κόσμο που αναζητούν συναυλίες των αγαπημένων τους μουσικών.

Η Morag και ο Luke ευελπιστούν να εκπλήξουν τους επισκέπτες, τοποθετώντας την εγακτάστασή τους σε μιαν άκρη του δάσους. Το «Super Hot», η εγκατάσταση με νέον, αναδύεται μέσα απ' τα δέντρα και μεταμορφώνεται καθώς η μέρα σβήνει σε νύχτα.

Οι περίτεχνες λεπτομέρειές της διευκολύνουν μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων. Η ράμπα και η κούνια, με τους βαμμένους στο χέρι διπλανούς τοίχους από κόντρα πλακέ, προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό για φωτογραφίες και περφόρμανς. Ο χώρος αυτός καθαυτός είναι ιδανικός για μουσικές παραστάσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται η Morag και ο Luke σε πολύχρωμες μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις. Στο παρελθόν, η camera obscura στην πλατεία Zocalo στην Πόλη του Μεξικού («Mirar - Ways of Seeing»), η «Superstructure» για το Kulturfestival στη Στοκχόλμη και η «Swing it!» στον κήπο Orangery, στο δυτικό Γιορκσάιρ στη Βρετανία έχουν αποδείξει γόνιμη φαντασία, αγαστή συνεργασία των δυο τους και έχουν δώσει ευφάνταστα και κυρίως χαρούμενα αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ