ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρέιφ Φαινς: Ο Άγγλος Ασθενής έγινε Σέρβος

Ρέιφ Φαινς: Ο Άγγλος Ασθενής έγινε Σέρβος

Από τη Βρετανία με τις βικτοριανές μνήμες στα Βαλκάνια ο σπουδαίος ερμηνευτής του θεάτρου και του κινηματογράφου και σκηνοθέτης (Ralph Fiennes) έλαβε σερβική υπηκοότητα.

Την είδηση επιβεβαιώνουν τα ΜΜΕ του Βελιγραδίου επικαλούμενα απόφαση της κυβέρνησης της Σερβίας που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα.

Ο Ρέιφ Φάινς στις 23 Ιουνίου ήταν επίσημος καλεσμένος στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσις, στο Βελιγράδι.

Ο Φάινς σκηνοθετεί στη σερβική πρωτεύουσα ταινία με θέμα τη ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή κλασικού μπαλέτου και χορογράφου, Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Τα γυρίσματα άρχισαν στις 31 Αυγούστου στην έδρα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βελιγραδίου.

Ο Άγγλος ηθοποιός το 2010 γύρισε στη Σερβία την ταινία "Coriolanus" με την οποία έκανε ντεμπούτο ως σκηνοθέτης. Ο Φάινς είχε προηγουμένως σκηνοθετήσει θεατρική παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Όταν ο Φάινς εντόπισε συγκεκριμένες ομοιότητες στις συγκρούσεις μεταξύ των αρχαίων πόλεων – κρατών και στους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο σεναριογράφος Τζον Λόγκαν μετέφερε τη δράση στη σύγχρονη εποχή και για τις σκηνές που διαδραματίζονται στη Ρώμη επέλεξε το Πάντσεβο και το Βελιγράδι στη Σερβία.

fienes2

REUTERS/Lucy Nicholson

Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς υπέγραψε στις 7 Σεπτεμβρίου την απόφαση χορήγησης της σερβικής υπηκοότητας, η οποία βασίζεται στο άρθρο 19 του Νόμου περί υπηκοότητας, στο οποίο αναφέρεται ότι υπήκοος Σερβίας μπορεί να γίνει αλλοδαπός, όταν είναι προς το συμφέρον της χώρας η απόδοση σε αυτόν της σερβικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, ο Ρέιφ Φάινς αναμένεται να παραλάβει το σερβικό διαβατήριο από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ