ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γράφει μουσική ιστορία & εκθρονίζει την Τέιλορ Σουίφτ. Ποια είναι η Cardi B;

Γράφει μουσική ιστορία & εκθρονίζει την Τέιλορ Σουίφτ. Ποια είναι η Cardi B;
EPA/MIKE NELSON

Στη μουσική βιομηχανία τα πάντα ανατρέπονται -ακόμη και η βασιλεία της Τέιλορ Σουίφτ που είναι πλέον παρελθόν στην κορυφή των charts. Την Σουίφτ εκθρόνισε η άγνωστη μέχρι σήμερα Cardi B που επιμένει ότι "ήρθε για να μείνει για πάντα στη βιομηχανία της μουσικής". Αν λάβουμε υπόψη τον πρόσφατο θρίαμβο της -είναι η μόνη γυναίκα ράπερ που κατακτά την πρώτη θέση εδώ και 20 χρόνια στα charts- η Cardi B δεν μοιάζει ακόμη ένα πυροτέχνημα. 

Η Cardi B κατάφερε τη Δευτέρα να εκθρονίσει την Tέιλορ Σουίφτ από την κορυφή στην κατηγορία Hot 100 του Billboard. Αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περσόνα που σήμερα γράφει ιστορία.

Το όνομα της είναι Belcalis Almanzar, και είναι η πρώτη γυναίκα ράπερ που κατάφερε αυτό το επίτευγμα ως σόλο μετά την Lauryn Hill το 1998.

Το τραγούδι με το οποίο έφτασε στην κορυφή είναι το "Bodak Yellow" (Money Moves) που τουλάχιστον στις ΗΠΑ έχει τη δυναμική ενός πολύ συγκεκριμένου latin κομματιού που μονοπώλησε το ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι. Ναι για κάποιους το "Bodak Yellow" είναι αντίπαλο δέος του "Despacito".

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Cardi B

Η Cardi B είναι πρώην χορεύτρια και έγινε γνωστή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου και κακομαθαίνει τους ολοένα και περισσότερους fan με αποκαλυπτικές και εξομολογητικές αναρτήσεις.

Η ίδια μέσω του προφίλ της στο Instagram συζήτησε χωρίς ντροπή για τις πλαστικές εγχειρήσεις που έχει κάνει ενώ δεν δίστασε να αναφέρει και τον πόθο της: θέλει να γίνει διάσημη και να αποκτήσει αρκετά χρήματα.

Το οποίο μας οδηγεί στο πως "μπήκε" στη μουσική βιομηχανία

21558872 1961796994078601 3794534034847659893 n


Πηγή: Facebook/Cardi B

Από το reality στην επιτυχία

Ακολουθώντας την πορεία που καθιέρωσε η Κιμ Καρντάσιαν, η Cardi B εμφανίστηκε σε γνωστό reality. Ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες του show "Love & Hip Hop: New York" στην έκτη σεζόν του, το 2015.

Οι τσακωμοί και η ένταση στη σχέση της με τη σύντροφο του DJ Self ξεχώρισαν, έφεραν τηλεθέαση, αναγνωρισιμότητα και καθιέρωσε την Cardi B αλλά και την ατάκα που πλέον τη συνοδεύει για πάντα στην καριέρα της. "Όταν κάποια τα βάζει μαζί μου θα έχει πρόβλημα μαζί μου. Για πάντα!"

Επιπλέον ως άλλος γλωσοπλάστης η ράπερ καθιέρωσε και τη λέξη "Schmoney". Aν και ο δημοφιλής ράπερ Bobby Schmurda χρησιμοποίησε πρώτος τη λέξη στο single του "Schmoney Dance", αυτή την διέδωσε.

Η λέξη αυτή αναφέρεται στο να βγάζει κάποιος χρήματα "αθόρυβα" όπως "shhh money".

Το άλλο "Despacito"

Η καλλιτέχνης η οποία έχει γεννηθεί στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης έχει ρίζες από τον Άγιο Δομίνικο και από το Τρινιντάντ. Για να τιμήσει τις Ισπανικές της ρίζες τραγούδησε το "Bodak Yellow" στα ισπανικά. Ο Λατίνος ράπερ Messiah συμμετέχει στο τραγούδι το οποίο λέει πως το εμπνεύστηκε από την οικογένεια της.

Πολλοί από την οικογένεια μου και ιδιαίτερα από την οικογένεια του πατέρα μου δεν καταλαβαίνουν αγγλικά. Έτσι, ήθελα να τους κάνω περίφανους και τραγούδησα το τραγούδι στα ισπανικά!!!" έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram. H Cardi B έκανε ακριβώς ό,τι και ο Luis Fonsi με το "Despacito" -απλά ανάποδα.

Οι Fonsi & Daddy Yankee ηχογράφησαν την επιτυχία τους στα Ισπανικά προτού το μεταφέρουν με τη συνδρομή του Τζάσιν Μπίμπερ. Η Cardi B έκανε απλά το αντίθετο.

Εισπράττει πολύ αγάπη

Αν και πολλοί την αμφισβήτησαν στις πρώτες μουσικές της απόπειρες η Cardi B κατάφερε να πείσει τους πάντες ότι της αξίζει η προσοχή και ο προβολέας.

Ήδη διεκδικεί τρόπαια στα φετινά "BET Hip Hop Awards" -ανάμεσα στις εννέα υποψηφιότητες είναι Καλύτερη Νέα Καλλιτέχνης και Καλύτερο Single της χρονιάς.

Στον αγώνα της στα φετινά βραβεία βρίσκει απέναντι της και τους ήδη εξαιρετικά επιτυχημένους DJ Khaled και Kendrick Lamar -είναι οι τρεις καλλιτέχνες από εννέα υποψηφιότητες στα βραβεία φέτος και αυτό λέει πολλά για τη δυναμική της Cardi B.

Η Vogue την ακολούθησε στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρής απαθανατίζοντας το "Mothership Vogueing Ball" και ανάμεσα σε όσους την εγκρίνουν είναι η βασίλισσα του hip-hop, Nicki Minaj

Aλλά και η Τέιλορ Σουίφτ που της έστειλε λουλούδια γιατί... την εκθρόνισε. Λυκοφιλίες; Ίσως.

https://www.instagram.com/p/p

Who is Cardi B? By Lisa Respers France, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ