STYLE

Σε ιδιωτική τελετή θα κηδευτεί ο Ντέιβιντ Μπάουι

Σε ιδιωτική τελετή θα κηδευτεί ο Ντέιβιντ Μπάουι
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Η οικογένεια του Ντέιβιντ Μπάουι ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει μια «ιδιωτική τελετή» στη μνήμη του —χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε και το που — και ζήτησε για άλλη μια φορά από τα Μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν το πένθος της.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και ευγνώμονες για την αγάπη και την υποστήριξη που λαμβάνουμε απ' όλον τον κόσμο» γράφουν σε μήνυμά τους στο Facebook οι συγγενείς και οι φίλοι του θρύλου της ροκ που πέθανε την περασμένη Κυριακή, σε ηλικία 69 ετών, από καρκίνο. Η οικογένεια ζήτησε και πάλι «να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της, σε αυτήν την ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο», αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα καμία λεπτομέρεια για αυτήν την «ιδιωτική τελετή στη μνήμη του συζύγου, πατέρα και αγαπημένου φίλου». Ο θάνατος του Μπάουι ανακοινώθηκε νωρίς την Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την κυκλοφορία του 25ου άλμπουμ του, του Blackstar. Ελάχιστοι άνθρωποι γνώριζαν ότι ήταν άρρωστος και ο θάνατός του σόκαρε τους θαυμαστές του ανά τον κόσμο.

Η οικογένεια δεν έχει διευκρινίσει το πού πέθανε ο Μπάουι, ούτε επιβεβαίωσε ότι έπασχε από καρκίνο στο ήπαρ, όπως ανέφεραν διάφορα μέσα ενημέρωσης.
Εκπρόσωποι του καλλιτέχνη, δε, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror, που έγραψε ότι η σορός του αποτεφρώθηκε στη Νέα Υόρκη αμέσως μετά τον θάνατό του.

Οι οικείοι του στο νέο μήνυμά τους σημειώνουν ότι εκτιμούν τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις στη μνήμη του, σημειώνοντας ότι «καμία από αυτές δεν οργανώνεται, ούτε υιοθετείται από την οικογένεια».

Σύμφωνα με στενούς φίλους του, ο τραγουδιστής ήθελε να κρατήσει το θέμα της ασθένειάς του μακριά από τα μέσα ενημέρωσης και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Πραγματικά σκηνοθέτησε τον θάνατό του», σχολίασε η διάσημη φωτογράφος Άνι Λάιμποβιτς.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι ζούσε εδώ και πολλά χρόνια στο Μανχάταν, με τη σύζυγό του Ιμάν και την κόρη τους, την 15χρονη Αλεξάντρια. Από τον πρώτο γάμο του είχε αποκτήσει έναν γιο, τον 44χρονο Ντάνκαν Τζόουνς. Για τελευταία φορά εμφανίστηκε δημοσίως στις 7 Δεκεμβρίου, στην αβάν-πρεμιέρ του μιούζικαλ Lazarus. Όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Ίβο βαν Χόβε, την ημέρα εκείνη είχε λιποθυμήσει στα παρασκήνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ