STYLE

Σε δημοπρασία φουτουριστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του '50

Σε δημοπρασία φουτουριστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του '50
cnn

Αυτά τα τρία σπάνια, πρωτότυπα και φουτουριστικά αυτοκίνητα του '50, πωλούνται σε δημoπρασία στο Sotheby’s, με εκτιμώμενη αξία έως και 20 εκατ. δολάρια.

Τα αυτοκίνητα Alfa Romeo BAT Concept - το καθένα με ξεχωριστό σχήμα που διεγείρει τη φαντασία- περιγράφονται από τον οίκο δημοπρασιών ως κάποια «από τα πιο εντυπωσιακά και αξέχαστα σχέδια αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί ποτέ».

Προσφέρονται και τα τρία μαζί και εκτιμάται ότι θα πωληθούν από 14 έως 20 εκατ. δολάρια στη δημοπρασία της 28η Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ονομαζόμενα B.A.T. 5, 7 και 9, τα αυτοκίνητα δημιουργήθηκαν από τον Ιταλό σχεδιαστή Franco Scaglione και τον κατασκευαστή Carrozzeria Bertone, πριν παρουσιαστούν δημοσίως για διάστημα τριών χρόνων σε εκθέσεις το 1953, 1954 και 1955.

Τα αυτοκίνητα δεν παρουσιάστηκαν ποτέ μαζί στη δεκαετία του 1950 και πωλήθηκαν σε ξεχωριστούς συλλέκτες μετά την έκθεσή τους.

Τα τρία εντυπωσιακά αυτοκίνητα επανενώθηκαν σύντομα στην κλασική έκθεση αυτοκινήτου Pebble Beach Concours d’Elegance το 1989, στην οποία αγοράστηκαν από έναν μόνο συλλέκτη.

Σημειώνεται, πάντως, πως ακόμα και να πουληθούν για 20 εκατ. δολάρια, δεν θα είναι τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί ποτέ.

Το 2018, πουλήθηκε μια Ferrari 250 GTO για 48,4 εκατ. δολάρια στο Monterey από τον οίκο RM Sotheby's - παγκόσμιο ρεκόρ για οποιοδήποτε αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

These futuristic concept cars from the 1950s are up for auction with a $20 million estimate by Sara Spary

ΔΗΜΟΦΙΛΗ