STYLE

«Οδηγός επιβίωσης» για τη φαλάκρα - Από την άρνηση στην αποδοχή

«Οδηγός επιβίωσης» για τη φαλάκρα - Από την άρνηση στην αποδοχή
Ο ηθοποιός Τζέισον Στέιθαμ Jordan Strauss/Invision/AP

Υπάρχουν τρεις σημαντικές στιγμές στη ζωή κάθε φαλακρού άνδρα: Η ημέρα που συνειδητοποιεί ότι έχει τριχόπτωση, η ημέρα που συνειδητοποιεί ότι πρέπει να ξυρίσει ό,τι έχει απομείνει στο κεφάλι του και η ημέρα που τελικά αποφασίζει να ξυρίσει τα μαλλιά του.

Όσο νωρίτερα πάρει κανείς απόφαση την αναπόφευκτη εξέλιξη των πραγμάτων, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να ξεπεράσει το πλήγμα που έχει δεχθεί η αυτοπεποίθησή του, όπως επισημαίνει το CNNi.

Δυστυχώς, η συνειδητοποίηση των παραπάνω σταδίων περνάει από μια μακρά και επίπονη διαδικασία άρνησης, στιγμών σοκ και, αργότερα, παραίτησης.

Το στάδιο της «άρνησης», όπως εξηγεί ο παθών αθρογράφος Oscar Holland του CNNi, προέρχεται από την πεποίθηση ότι αυτό που αντικρίζει κανείς στον καθρέφτη, δεν υπάρχει.

Το στάδιο του «σοκ», από την άλλη, έρχεται όταν κάποιος βλέπει μια φωτογραφία, τραβηγμένη από ψηλά και αρχίζει να αναρωτιέται: «Ποιος είναι αυτός ο φαλακρός τύπος;».

Η παραίτηση, τελικά, έρχεται όταν συνειδητοποιείς πως ένας άλλος άνδρας σε αντιλαμβάνεται ως «παράδειγμα προς αποφυγή».

Ένας οδηγός «επιβίωσης» για την αποδοχή αυτής της κατάστασης ξεκινάει από τον αυτοσαρκασμό, ο οποίος βοηθάει τους «παθόντες» να αποδεχθούν το νέο τους εαυτό.

Ορισμένες ακόμη συμβουλές που μπορεί να υιοθετήσει κανείς για να παρηγορηθεί είναι να αφήσει γένια, αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να καταλήξει να μοιάζει με τον Μπρους Γούλις ή τον Τζέισον Στέιθαμ.

CNN / Oscar Holland: The art of growing bald gracefully

ΔΗΜΟΦΙΛΗ