STYLE

O Mατ Ντίλον θα αιματοκυλήσει τη μεγάλη οθόνη για τον Λαρς Φον Τρίερ

O Mατ Ντίλον θα αιματοκυλήσει τη μεγάλη οθόνη για τον Λαρς Φον Τρίερ

Ο αιρετικός Δανός επιστρέφει. Μετά το Nymphomaniac, o σκηνοθέτης θέλει να επαναφέρει στην οθόνη έναν αταίριαστο από πάντα, τον Ματ Ντίλον που είναι και ένας από τους αστέρες που τον ενέπνευσαν.

Στη νέα ταινία του Τρίερ με τίτλο "The House That Jack Built" ο Ματ Ντίλον, ο οποίος θα υποδυθεί έναν κατά συρροή δολοφόνο. Αν και αρχικά η ταινία επρόκειτο να γυριστεί ως τηλεοπτική σειρά τελικά πήρε έγκιση για τη μεγάλη, σκοτεινή οθόνη.

Η ιστορία θα ειπωθεί από την σκοπιά του δολοφόνου Τζακ, τον χαρακτήρα του Ντίλον, τον οποίο και θα ακολουθεί για περίπου 12 χρόνια καθώς αυτός θα πραγματοποιεί μία σειρά από φόνους, για τους οποίους πιστεύει ότι ο καθένας είναι και ένα έργο τέχνης.

Αυτή είναι η επιστροφή του Ντίλον που κάποτε έκαψε το σελιλόιντ με τις ευχές του εμβληματικού Φράνσις Φορντ Κόπολα. Από τους "Αουτσάιντερς, επαναστάτες χωρίς αύριο" στον "Αταίριαστο" και όλα όσα ακολούθησαν μετά (Drugstore Cowboy, Κάτι τρέχει με την Μαίρη, Wild Thing και βέβαια Crash για το οποίο ήταν υποψήφιος για Όσκαρ δεύτερου αντρικού λόγου) ο Ντίλον θα συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία μαζί με τον βετεράνο Ελβετός ηθοποιός Μπρούνο Γκανζ.

"Είναι μεγάλη η χαρά μου που έχουμε πετύχει να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία ο Ματ Ντίλον και Μπρούνο Γκανζ (Η Πτώση, Τα Φτερά του Έρωτα)", δήλωσε ο φον Τριέρ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

"Οι δύο κύριοι αποτελούν ορόσημο στην κινηματογραφική μου καριέρα. Πέρα του ό,τι έχουν αφήσει εποχή, είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί και ταιριάζουν με την κινηματογραφική μου οικογένεια. Αναμένω με χαρά και νιώθω περήφανος για την συνεργασία μαζί τους, τόνισε ο σκηνοθέτης" είπε ο σκηνοθέτης για την ταινία που θα κυκλοφορήσει το 2018.

Προβοκατόρικο ή όχι, αυτό το πορτρέτο ενός κατά συρροή δολοφόνου έρχεται τρία χρόνια μετά το "Nymphomaniac" και ο δημιουργός του δηλώνει έτοιμος για ακόμη μια κινηματογραφική καταιγίδα. Η ταινία που θα γυριστεί σε Σουηδία και Δανία, χωρίζεται σε "πέντε περιστατικά" (δολοφονίες) που θα συνθέσουν και το "απόλυτο έργο τέχνης" του Τζακ.

Ο Τριερ θέλησε να μας ενημερώσει για το νέο κινηματογραφικό του project με προυπολογισμό 8.7 εκατομμύρια κάπως έτσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ