ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Γαλανοί κολπίσκοι, κατακόμβες, ηφαιστειακό έδαφος: Γιατί η Μήλος ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά

Γαλανοί κολπίσκοι, κατακόμβες, ηφαιστειακό έδαφος: Γιατί η Μήλος ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά
Το νησί της Μήλου Screen grab / Travelinspiration

Οι καταγάλανοι κολπίσκοι, οι κατακόμβες και το ηφαιστειακό της έδαφος είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Μήλος καθίσταται μοναδικός ταξιδιωτικός προορισμός, ξεχωριστός από κάθε άλλο ελληνικό νησί.

Η Μήλος αποτελεί έναν τόπο με παγκόσμια φήμη, στην οποία συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό η «Αφροδίτη της Μήλου», το μαρμάρινο άγαλμα που βρέθηκε από ντόπιο γεωργό και πλέον βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου. Όμως το νησί των «ερωτευμένων» έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα στους επισκέπτες και τις επισκέπτριές του.

Το μοναδικό Σαρακήνικο, το σαγηνευτικό Κλέφτικο με τα τεράστια βράχια που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής, αποτελούν μονάχα λίγα από τα σημεία αναφοράς για κάθε ταξιδιώτη.

Ξεκινώντας από το λιμάνι του Αδάμαντα, καθώς και τα Πολλώνια, το δεύτερο λιμάνι της Μήλου με τα λευκά σπιτάκια και τις παραθαλάσσιες πολύχρωμες ταβέρνες, μπορεί κανείς να μεταβεί στην Πλάκα, την πρωτεύουσα της Μήλου με τα στενά σοκάκια και τις γραφικές εκκλησιές για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, σύμφωνα με το travel inspiration.

Μοναδικής ομορφιάς είναι και οι μικροί οικισμοί που περιβάλλουν τη «χώρα», όπως το Κλήμα, την Πλάθιενα, και τον Φυροπόταμο και τα Μανδράκια με τον αέρα της παλιάς Μήλου.

Τα «σύρματα», το μέρος που τα μικρά καραβάκια «αναπαύονται» αποτελούν επίσης χάρμα οφλαθμών, ενώ δεν γίνεται καταφθάνοντας στο νησί να μην παρατηρήσει κανείς τα εκθέματα της αρχαίας Φυλακωπής καθώς και το αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο του Τσίλερ.

Μία αξέχαστη εμπειρία αποτελεί και μια βόλτα στις Κατακόμβες της Μήλου, το μεγάλο κοινοτικό νεκροταφείο των πρώτων χριστιανικών χρόνων στο νησί με τις υπόγειες στοές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ