ΕΛΛΑΔΑ

Greece - A 365 Day Destination: «Οscar» καλύτερης ταινίας προβολής χώρας διεκδικεί ο ΕΟΤ

Greece - A 365 Day Destination: «Οscar» καλύτερης ταινίας προβολής χώρας διεκδικεί ο ΕΟΤ
ΕΟΤ

«Λιγότερες από 24 ώρες έμειναν για να κατακτήσει η Ελλάδα το "Οscar" καλύτερης ταινίας προβολής χώρας στον κόσμο 2018, με το βίντεο του ΕΟΤ "Greece, a 365-day destination"». Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης WTM.

Το πολυβραβευμένο βίντεο παραγωγής του ΕΟΤ "Greece - A 365 Day Destination", σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα σαρώνει τα βραβεία σε διεθνή τουριστικά φεστιβάλ, με ανώτερη διάκριση αυτή του «καλύτερου βίντεο στην Ευρώπη» για το 2017.

Η ψηφοφορία για το Διεθνές Βραβείο Κοινού CIFFT ολοκληρώνεται αύριο στις 6 Νοεμβρίου 2018 στο link: https://www.cifft.com/film/greece-a-365-day-destination.

Σημειώνεται πως το βίντεο του ΕΟΤ έλαβε το Χρυσό Βραβείο στο Τουριστικό Φεστιβάλ του Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας - στην κατηγορία προωθητικών ταινιών (Promotional Film) – «για την παρουσίαση της Ελλάδας ως προορισμού όλο τον χρόνο», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2018.

Επίσης, το ίδιο βίντεο έλαβε το Αργυρό Βραβείο στο 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στη Ρίγα της Λετονίας, 11st Riga Tour Film Festival και στην κατηγορία χώρας- τουριστικού προορισμού "Tourism Destination Country", ανάμεσα σε 220 συμμετοχές.

Η ταινία του ΕΟΤ, έχει μέχρι στιγμής αποσπάσει πέντε διεθνή βραβεία σε διάστημα οκτώ μηνών, με αυτές τις δύο νέες διακρίσεις και προηγουμένως:

Το Πρώτο Βραβείο Ευρωπαϊκού προορισμού 2017 του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών UNWTO ανάμεσα σε 23 υποψήφιες χώρες της Ευρώπης, στο σχετικό διαγωνισμό του ΠΟΤ, κατά τη γενική συνέλευση του Οργανισμού στο Τσενγκντού της Κίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ