ΕΛΛΑΔΑ

Οι αργίες του 2019 που «κρύβουν» 7 εβδομάδες άδειας

Οι αργίες του 2019 που «κρύβουν» 7 εβδομάδες άδειας

Γίνεται να πάρει κάποιος άδεια 16 ολόκληρες ημέρες και να «χρεωθεί» μόνο τις 7 ή -ακόμα καλύτερα- να κάνει διακοπές για τουλάχιστον 7 εβδομάδες εντός του 2019; 

Όχι, δεν πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός, αλλά για αργίες του τρέχοντος έτους, τις οποίες αν οι εργαζόμενοι εκμεταλλευτούν σωστά θα βρεθούν με διαδοχικά τριήμερα ή τετραήμερα και… υπόλοιπο άδειας και για το 2020.

Δύο 9ημερα τον Μάρτιο

Η τακτική «διαίρει και βασίλευε» ξεκινά ήδη από τον Μάρτιο, με τον ανοιξιάτικο μήνα να περιλαμβάνει δύο αργίες: την Καθαρά Δευτέρα και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν δύο στρατηγικές επιλογές για τους ενδιαφερόμενους. Η πρώτη είναι να «κολλήσουν» στις Δευτέρες της 11ης και της 25ης Μαρτίου ακόμα μια ημέρα άδειας και να συνδυάσουν τα Σαββατοκύριακα που προηγούνται για δύο τετραήμερες αποδράσεις ή να ζητήσουν άδεια 12 με 15 Μαρτίου και να φύγουν για 9 ολόκληρες ημέρες, έχοντας «χρεωθεί» μόνο τέσσερις. Αν πάλι εκείνο το 9ήμερο δεν εξυπηρετεί, τότε ο εργαζόμενος μπορεί να επιλέξει να ζητήσει άδεια το επόμενο, στις 26 με 29 Μαρτίου.

2

16 ημέρες τον Απρίλιο

Ακολουθεί ο Απρίλης, ο οποίος ενδείκνυται, μάλιστα, και για ταξίδι διάρκειας 16 ημερών! Με το Πάσχα να πέφτει φέτος αργά και την Πρωτομαγιά να πέφτει μεσοβδόμαδα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν ένα «combo» αλλεπάλληλων αποδράσεων, εκμεταλλευόμενοι μόλις 7 ημέρες από την ετήσια άδειά τους. Πιο συγκεκριμένα, εάν αιτηθούν άδεια 22 με 25 και 30 Απριλίου και 2 με 3 Μάϊου, τότε μαζί με τα τρία Σαββατοκύριακα που μεσολαβούν, κερδίζουν 9 ημέρες επιπλέον διακοπών!

3

Πάνω από 50 μέρες άδεια

Η στρατηγική που μπορούν να ακολουθήσουν όσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο την άδειά τους είναι λίγο πολύ η ίδια για όλες τις αργίες στον παρακάτω πίνακα. Κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές βάσει αυτής της προαναφερθείσας τακτικής, ένας εργαζόμενο μπορεί με μόλις 20 ημέρες άδειας να λείψει τουλάχιστον 47 με «μπόνους» και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Αν μάλιστα διαθέτει και περισσότερες μέρες άδειας μέσα στο χρόνο, τότε ξεπερνά εύκολα τις 50 ημέρες και του μένουν και οι αργίες των Χριστουγέννων. Επειδή «δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο», το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να πιάσουν χαρτί και μολύβι ή τάμπλετ και να αρχίσουν να ψάχνουν τις ημέρες που είναι οι πιο «βολικές» για να δραπετεύσουν από το γραφείο και τη ρουτίνα της καθημερινότητά τους.

4

Ημερομηνία

Ημέρα

Δημόσια Αργία

1 Ιανουαρίου

Τρίτη

Πρωτοχρονιά

6 Ιανουαρίου

Κυριακή

Θεοφάνεια

11 Μαρτίου

Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα

25 Μαρτίου

Δευτέρα

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

26 Απριλίου

Παρασκευή

Μεγάλη Παρασκευή

27 Απριλίου

Σάββατο

Μεγάλο Σάββατο

28 Απριλίου

Κυριακή

Κυριακή του Πάσχα

29 Απριλίου

Δευτέρα

Δευτέρα του Πάσχα

1 Μαΐου

Τετάρτη

Εργατική Πρωτομαγιά

16 Ιουνίου

Κυριακή

Πεντηκοστή

17 Ιουνίου

Δευτέρα

Αγίου Πνεύματος

15 Αυγούστου

Πέμπτη

Κοίμηση της Θεοτόκου

28 Οκτωβρίου

Δευτέρα

Ημέρα του Όχι

25 Δεκεμβρίου

Τετάρτη

Χριστούγεννα

26 Δεκεμβρίου

Πέμπτη

Σύναξη της Θεοτόκου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ