ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «νησί των Ανέμων»

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «νησί των Ανέμων»

Εκατομμύρια λέξεις έχουν γραφτεί στην προσπάθεια να απεικονιστεί η αντιφατική ομορφιά της Μυκόνου, σε όσους δεν έχουν καταφέρει ακόμη να το επισκεφθούν. Το «νησί των ανέμων» είναι το κυκλαδίτικο νησί με τη μεγαλύτερη φήμη παγκοσμίως και όχι άδικα. 

Διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που δίκαια το κατατάσσουν σε έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς. «Εκκωφαντικό» λευκό, κρυστάλλινα νερά, χρυσές αμμουδιές, μπλε αποχρώσεις, «λαμπεροί» επισκέπτες, από τον υπαρξιστή Καμύ μέχρι τη δισεκατομμυριούχο Kardashian και ξέφρενη διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινής ώρες. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει. Παρακάτω ακολουθούν 4 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζατε για το κοσμοπολίτικο «νησί των ανέμων».

Διαθέτει τα πιο πολυτελή καταλύματα

Η σταδιακή εξάπλωση της φήμης του νησιού και η ραγδαία αύξηση του τουρισμού μέσα στις τελευταίες τρεις δεκαετίες, δημιούργησαν την ανάγκη για καταλύματα υψηλών προδιαγραφών που θα ανταποκρίνονται ακόμη και στις απαιτήσεις των πιο ιδιότροπων επισκεπτών. Ωστόσο, το exclusive boutique ξενοδοχείο Grace Mykonos, είναι το «στολίδι» που ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα για την αριστοκρατική αισθητική του που διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή μυκονιάτικη αρχιτεκτονική. Βρίσκεται μόλις πέντε λεπτά μακριά από τη Χώρα, ελάχιστα βήματα από την προστατευμένη χρυσή παραλία του Αγίου Στεφάνου και οι παροχές του δίνουν στην έννοια της «διαμονής» καινούργιες διαστάσεις. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν ευρύχωρες σουίτες, deluxe δωμάτια και βίλλες που εξυπηρετούν από ένα ζευγάρι μέχρι μία πολυμελή οικογένεια.

2 copy copy copy

Ο καλύτερος τρόπος να την εξερευνήσετε είναι… εν πλω

Αν θέλετε να πάρετε μία γεύση από την αληθινή ομορφιά της Μυκόνου, το μόνο που χρειάζεται είναι να επιβιβαστείτε σε ένα από τα παραδοσιακά ψαροκάικα που βρίσκονται αραγμένα στο λιμάνι του Ορνού. Ναι, αντί να χάνετε πολύτιμο χρόνο… διακοπών, ψάχνοντας μία ξαπλώστρα ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους, θα εξερευνήσετε τις χρυσές ακτές της μέσω θαλάσσης. Από τον Ορνό, θα ξεκινήσετε μία κρουαζιέρα στις πιο διάσημες παραλίες του νησιού όπως η Ψαρού, η Παράγκα, το Super Paradise και η Φραγκιά. Ο έμπειρος καπετάνιος που γνωρίζει καλά τα κατατόπια, θα σας υποδείξει ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο ψάρεμα! Τέλος, η… εν πλω γνωριμία σας με το νησί θα «κλείσει» με το πιο παρεΐστικο ρουστίκ barbeque σε έναν από τους «κρυφούς» κολπίσκους του νησιού.

3 copy copy copy

Δεν είναι ένα αλλά… δύο νησιά

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το αρχαιολογικό νησί της Δήλου που από το 1990 συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, υπάγεται στο Δήμο Μυκόνου. Αν θέλετε, έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη γενέτειρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδας σε μία κρουαζιέρα που θα ξεκινάει από την απομονωμένη ακτή της παραμυθένιας Ρήνειας. Από εκεί το ιστιοπλοϊκό θα σας μεταφέρει στη Δήλο όπου παρέα με μία έμπειρη ξεναγό θα ανακαλύψετε το λαμπρό παρελθόν αυτού του ιερού τόπου. Στο μεταξύ, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ατελείωτο κολύμπι στο αιγαιοπελαγίτικο μπλε και λαχταριστά ντόπια εδέσματα!

4 copy copy copy

Hot spot για… πειρατές

Υπάρχει ένας μύθος από τα πολύ παλιά χρόνια γύρω στο 1900, τότε που οι πειρατικές σημαίες έκαναν «κουμάντο» και ήταν ο φόβος και ο τρόμος των καπετάνιων σε θάλασσες και ωκεανούς. Ο μύθος λέει πως πειρατές από όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούσαν το νησί της Μυκόνου ως προορισμό χαλάρωσης από το… ριψοκίνδυνο πρόγραμμά τους. Συγκεκριμένα, λένε πως τραγουδούσαν δυνατά σε παρέες μέχρι το πρωί, ενώ οι μεταξύ τους οινοποσίες… έδιναν και έπαιρναν. Μπορεί όλο το παραπάνω να είναι μία φανταστική μυθοπλασία, ωστόσο η Μύκονος, στο μυαλό του περισσότερου κόσμου, συνεχίζει ακόμη και διατηρεί το προφίλ του πιο… ξέφρενου κυκλαδίτικου νησιού!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μυστικά για το «νησί» των ανέμων, σας προτείνουμε να το επισκεφθείτε όσο πιο σύντομα! Μέσω των Bespoke Experiences, μία σειρά από ανεπανάληπτες δραστηριότητες βασισμένες στην ιστορία και την κουλτούρα της Μυκόνου, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε όλες τις «αθέατες» και λιγότερο γνωστές πλευρές του παραδεισένιου νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ