ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης

Μπορεί να φημίζεται περισσότερο για την Καλντέρα και το ξακουστό ηλιοβασίλεμά της, ωστόσο η Σαντορίνη φιλοξενεί και αρκετές όμορφες παραλίες, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου πέρα από το… πράσινο. 

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο βάθος των αιώνων, όμως, έχει δημιουργήσει μοναδικά παραθαλάσσια τοπία, που παραπέμπουν σε απόκοσμες, σεληνιακές «αμμουδιές», οι οποίες σε συνδυασμό με τον κυκλαδίτικο αέρα και τα κατάλευκα σπιτάκια στο χείλος του γκρεμού, κάνουν τη Θήρα έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Κόκκινη Παραλία

Η Κόκκινη παραλία είναι σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές, όχι μόνο στο νησί, αλλά σε ολόκληρο το Αιγαίο. Κόκκινα και μαύρα βράχια, σκούρα μπλε κρυστάλλινα νερά, κεραμιδί άμμος και μαύρα βότσαλα συνιστούν τη θεαματική αυτή γωνιά της Σαντορίνης με τις υποβρύχιες θερμές ηφαιστειακές πηγές.

2

Περίσσα

Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού είναι η Περίσσα, με το λεπτό μαύρο βότσαλο και τη γραφική προβλήτα. Στην αμμουδιά υπάρχουν πολλές ξαπλώστρες σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού, γεγονός που θα ικανοποιήσει όσους δεν θέλουν να μεταφέρουν το δικό τους εξοπλισμό.

3

Περίβολος

Η παραλία του Περίβολου ξεκινά εκεί που τελειώνει η παραλία της Περίσσας και διαθέτει μερικά από τα πιο δημοφιλή beach bar του νησιού. Για το λόγο αυτό, ο Περίβολος αποτελεί πόλο έλξης για όσους θέλουν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία, ακούγοντας δυνατά μουσική κατά τη διάρκεια των all-day parties.

4

Βλυχάδα

Μετά την Κόκκινη Παραλία, ίσως η Βλυχάδα να είναι η αμέσως πιο εντυπωσιακή που φιλοξενεί το νησί της Θήρας. Το τοπίο σεληνιακό, τα πετρώματα ηφαιστειογενή, η ατμόσφαιρα εξωτική. Η αμμουδιά χαρακτηρίζεται για τη ψιλή μαύρη άμμο και τα σκουρόχρωμα βότσαλα και διαθέτει μικρό αριθμό ομπρελών για τους λουόμενους.

5

Άσπρη Παραλία

Αρκετά εντυπωσιακή είναι και η -γεμάτη αντιθέσεις- Άσπρη Παραλία. Εκεί οι επισκέπτες θα απολαύσουν την εικόνα των χαρακτηριστικών ψηλών βράχων λευκού χρώματος, που υψώνονται στο βάθος της μικρής παραλίας και ενώνονται στη βάση τους με τη μαύρη άμμο και τα σκουρόχρωμα βότσαλα της αμμουδιάς.

6

Kαμάρι

Το Καμάρι είναι μια πολύ δημοφιλής παραλία κάτω από το λόφο της αρχαίας Θήρας. Η όμορφη αμμώδης παραλία των σκούρων αποχρώσεων και του μικρού βότσαλου είναι πλήρως οργανωμένη, γεγονός που την καθιστά ιδανική τους ταξιδιώτες με απαιτήσεις κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

7

Mονόλιθος

Αν, πάλι, κάποιος επιθυμεί μία οργανωμένη παραλία με ρηχά νερά και άμμο, αλλά χωρίς βότσαλα, τότε ο Μονόλιθος θα πρέπει ανάμεσα στις πρώτες του επιλογές. Τα χαρακτηριστικά αυτά, όμως, σε συνδυασμό με την ύπαρξη πολλών χώρων εστίασης και καταστημάτων, μετατρέπουν τον Μονόλιθο σε αγαπημένο προορισμό για οικογένειες, που παραθερίζουν στο νησί.

8

Παλιά Καμένη

Ακόμα μία επιλογή αποτελούν και τα ηφαιστειογενή νησάκια Παλιά και Νέα Καμένη με τις θερμές πηγές, στις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν μέσω των καθημερινών εκδρομών από το Μέσα Γιαλό, το παλιό λιμάνι των Φηρών. Το νερό κοντά στις πηγές αλλάζει και γίνεται κόκκινο και ζεστό, τα πετρώματα είναι μαύρα και το τοπίο, είναι εξίσου, μαγευτικό και άγριο με τα υπόλοιπα θεαματικά σημεία του νησιού.

9

ΔΗΜΟΦΙΛΗ