ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Θεματικός τουρισμός: Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Ράλι Ακρόπολις 2016

Θεματικός τουρισμός: Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Ράλι Ακρόπολις 2016
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού φιλοδοξεί να προωθήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και την προσέλκυση επισκεπτών που λατρεύουν την ταχύτητα, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, με τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στην Στερεά Ελλάδα.

Αυτό ανακοινώθηκε στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, Δημήτρης Μιχελακάκης, ο Αλυτάρχης, Νικόλαος Μανώλης, οι δήμαρχοι Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, ο αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Κώστας Γκιώνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεση Λαμίας, Λάμπρου Γιώργος.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στον συντονισμό της προετοιμασίας και την διοργάνωση, τονίζοντας ότι θα υπάρξει συνεργασία όλων των δήμων από τους οποίους θα περάσει το ράλι και δήλωσε:

«Στόχος μας δεν είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του θεσμού μόνο για το 2016. Θέλουμε το Ράλι Ακρόπολις εδώ, για πάντα. Αυτός είναι ο λόγος που θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να είναι ξεχωριστή αυτή η χρονιά για έναν θεσμό σύμβολο».

To Ράλι Ακρόπολις είναι ένας από τους παλαιότερους αγώνες αυτοκινήτου. Ξεκίνησε να διοργανώνεται από την ΕΛΠΑ το 1951 και αποτελεί μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ