ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ελληνικά νησιά στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Travel and Leisure

Δύο ελληνικά νησιά στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Travel and Leisure
Στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα βρίσκονται για άλλη μια χρονιά δύο ελληνικά νησιά, ως τα καλύτερα του κόσμου INTIME/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Travel and Leisure πρωταγωνιστούν δύο πανέμορφα ελληνικά νησιά. Η Μήλος και η Πάρος καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα στις προτιμήσεις των αναγνωστών. 

Η λίστα συμπληρώνεται με την Κρήτη στην 7η θέση και ακολουθούν η Σαντορίνη και άλλα νησιά, όπως η Κέρκυρα, η Μύκονος κ.α.

Κάθε χρόνο για την έρευνα για τα World's Best Awards, το T+L ζητά από τους αναγνώστες να σταθμίσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο, να μοιραστούν τις απόψεις τους για τις κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα. Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλικότητα και τη συνολική αξία τους.

Στιγμιότυπο από τη Μήλο(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Όπως αναφέρει το περιοδικό «η Ελλάδα διατηρεί τα υπερήφανα της, με επτά νησιά που έχουν επαινεθεί, συμπεριλαμβανομένης της Μήλου (Νο. 2). Πάρου (Νο. 3) και Κρήτης (Νο 7). Αυτά τα τρία εμφανίζονται επίσης στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου, χάρη στις φωτογενείς παραλίες, τα φρέσκα θαλασσινά και τους αρχαίους χώρους τους».

Σε δήλωση προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νότης Μαρτάκης, επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων τουρισμού των Δήμων της Μήλου και της Πάρου τόνισε ότι η σημασία αυτής της διάκρισης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εποχή μας κατά την οποία, πέρα από την αριθμητική απόδοση των αφίξεων που ούτως ή άλλως είναι εντυπωσιακή στα δύο νησιά, το ζητούμενο είναι και η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού.

Και είναι γνωστό ότι το αναγνωστικό κοινό του Travel and Leisure ανήκει στην υψηλή κατηγορία σε εισοδηματικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Συνεπώς, αυτό που μετράει με αυτή την ψηφοφορία είναι ότι η προσπάθεια αποδίδει και κάνει τη διαφορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ