Κικίλιας: Ανοδική η πορεία της κρουαζιέρας το 2023 - Τουλάχιστον 807 οι κρατήσεις
Ανοδικά αναμένεται να κινηθεί το 2023 η κρουαζιέρα σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, τη Δευτέρα (30/1).
Ειδικότερα, το λιμάνι του Πειραιά εκτιμάται ότι θα καταγράψει αύξηση τόσο στις αφίξεις, όσο και στο home porting, δηλαδή, τα κρουαζιερόπλοια να έχουν βάση ελληνικά νησιά και όχι απλά να διέρχονται από αυτά, σε σχέση με το 2022, που ήταν μια επίσης πολύ καλή χρονιά με επιδόσεις υψηλότερες από τις αντίστοιχες του 2019.
Στην ανάρτησή του αυτή, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας αναφέρει: «Μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του 2022 (+9% στις αφίξεις και +33% στο home port συγκριτικά με το 2019), για το 2023 ήδη έχουμε κρατήσεις για τουλάχιστον 807 κρουαζιερόπλοια (+19% σε σχέση με το 2022) και για 607 homeport κρουαζιερόπλοια (+ 38% σε σχέση με το 2022)».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κικίλιας: «Ψήφος Εμπιστοσύνης στην Αθήνα, νέες πτήσεις και νέες επενδύσεις»
Διακόπτεται το δρόμολόγιο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκη - Αθήνα λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
14:46
Νέες διαδηλώσεις σήμερα στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο 37χρονης από πυρά πράκτορα της ICE (pics&vids)
14:37
Σκοτσέζικο ντουζ με τον καιρό - Τάσος Αρνιακός στο CNN Greece: Έρχεται διπλή ψυχρή εισβολή
14:34
Κορινθία: Σοβαρά τραυματισμένοι δύο νέοι που το αυτοκίνητο τους «καρφώθηκε» σε σπίτι (vids&pic)
14:25