ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Τραχήλα: Το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης

Τραχήλα: Το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης
Φωτογραφία αρχείου από το οδοιπορικό στη Μάνη ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / IN TIME

Η Μάνη αποτελεί αναμφίβολα από τους πιο μοναδικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, που μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Τα γραφικά χωριά, η άγρια ομορφιά και τα καταγάλανα νερά των θαλασσών της, την κατατάσσουν σε μία ταξιδιωτική επιλογή, που προτιμάται τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Στα μικρά «διαμάντια» που μπορεί να βρει κανείς στην ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου θα βρει κρυμμένο και το παραθαλάσσιο χωριό, Τραχήλα.

Η Τραχήλα, βρίσκεται στη Δυτική Μάνη και απέχει 17 χιλιόμετρα από την Καρδαμύλη και 11 χιλιόμετρα από τη Στούπα. Το όνομά της πήρε από το σχήμα του κάβου που βρίσκεται δίπλα της και μοιάζει με τράχηλο.

Χαρακτηρίζεται για την απόλυτη ηρεμία που εμπνέει στους επισκέπτες και τις επισκέπτριές του, οι οποίοι έχουν ό,τι χρειάζονται γύρω από το μικρό της λιμανάκι με τα λιγοστά καΐκια, σύμφωνα με το travel inspiration.

Η Τραχήλα φημίζεται για το χοντρό θαλασσινό αλάτι της, το οποίο μαζεύουν οι κάτοικοι με παραδοσιακό τρόπο από τους βράχους δίπλα στη θάλασσα.

Κοντά στο χωριό βρίσκεται το Σπήλαιο Καταφύγι, γνωστό και με την ονομασία Τριώροφο της Τραχήλας, με σημαντική σπηλαιολογική πανίδα, το οποίο, τους προηγούμενους αιώνες ως καταφύγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ