ΕΛΛΑΔΑ

Αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2016

Αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2016
Αριδαία Wikipedia (φωτογραφία αρχείου)

Την αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα θα έχουν ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2016 οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Έλενα Κουντουρά.

«Συστήσαμε επιτροπή, που αναγνωρίζει τις ιαματικές πηγές και, ήδη, έχουμε αναγνωρίσει πολλές πηγές, περίπου πενήντα, ενώ υπολείπονται άλλες 40, οι οποίες έχουν πλήρη φάκελο», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού.

«Σε νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών, φέραμε τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις, που λύνουν οριστικά χρονίζοντα ζητήματα για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών, καθώς προσδιορίζονται οι ευεργετικές τους ιδιότητες, ενώ διευκολύνονται αλλαγές στην κατεύθυνση απλοποίησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που ήταν δύσκολη, καθώς τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονταν ως απόβλητα από τη νομοθεσία, βρίσκονταν, δηλαδή, στην πιο αυστηρή κατηγορία, αντίστοιχη με τις βιομηχανίες. Λύσαμε αυτά τα θέματα και θα απλοποιηθεί η αδειοδότηση, για να διευκολυνθούν και οι επενδύσεις. Προχωρήσαμε και καταφέραμε να τρέξουμε πολύ τους χρόνους μας. Υπολείπονται 40 ιαματικές πηγές μέχρι τις 90, αλλά έχουν όλες πλήρη φάκελο και η αναγνώρισή τους αναμένεται να προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους», επισήμανε η κ. Κουντουρά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ