ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η Θεσσαλονίκη φορά πέπλο μυστηρίου και υποδέχεται το Mysticon

Η Θεσσαλονίκη φορά πέπλο μυστηρίου και υποδέχεται το Mysticon
Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας

Η Θεσσαλονίκη ήταν ανέκαθεν μια πόλη μυστηρίου, με πολλές σκοτεινές πτυχές και γοητευτικά μυστικά. Τα τελευταία χρόνια όμως, φαίνεται πως κάποιοι έχουν βαλθεί να τα αποκαλύψουν.

Ομάδες που περιφέρονται σχεδόν συνωμοτικά σε περιπετειώδεις διαδρομές, μιλώντας για πολιτικές δολοφονίες του παρελθόντος και αναζητώντας ίχνη σπουδαίων αρχιτεκτόνων στα κοιμητήρια της πόλης.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ διασκεδαστικό για όσους το δοκιμάζουν. Πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος ξεναγήσεων που συστήνουν εκ νέου τους Θεσσαλονικείς με την πόλη τους και έλκουν τους ξένους για να την γνωρίσουν.

«Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις αυτήν την πόλη και το πολυπολιτισμικό της παρελθόν με ένα εντελώς διαφορετικό και βιωματικό τρόπο», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ξεναγός Τάσος Παπαδόπουλος.

Οι ξεναγήσεις από τις ομάδες των Walking Tours και Dot2Dot είναι μόνο ένα μέρος όσων θα ζήσει όποιος συμμετάσχει σε λίγες μέρες στο 2ο φεστιβάλ Μυστηρίου Mysticon που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Από τις 13 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, το περίπτερο 8 θα είναι γεμάτο από παιχνίδια απόδρασης και στρατηγικής ικανά να ανεβάσουν αισθητά την αδρεναλίνη και να δοκιμάσουν την ευφυΐα των παικτών.

Πρόκειται για το escape rooms, το brain game, το great escape, το escape 1107, το Locked, το Mind Trap, το The cue, τα Stategy games και το Add Art.

Mysticon Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης 2016 09 05 New Logo 11

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί φέτος και η ξεχωριστή συμμετοχή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα προβάλει, στο πλαίσιο του Mysticon, ταινίες μυστηρίου και τρόμου στο Ολύμπιον.

Η συμμετοχή στο φεστιβάλ στοιχίζει 5 ευρώ την ημέρα και περιλαμβάνει όλες τις δράσεις, τα παιχνίδια και τις προβολές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών πέρσι η συμμετοχή στο 1ο φεστιβάλ Mysticon ξεπέρασε τα 5.000 άτομα.

«Το φεστιβάλ αποτελεί την κορύφωση της συνέργειας όλων αυτών των ομάδων που συνθέτουν το Mystery City Thessaloniki. Είναι μια πρωτοβουλία που προβάλουμε σε κάθε ευκαιρία, όπως είναι η Διπλωματία των πόλεων. Επίσης προωθούμε το ειδικό έντυπο με τις ομάδες μυστηρίου της πόλης σε εκθέσεις και στα ξενοδοχεία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του φεστιβάλ, όπου έδωσε το παρών και ο Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της συνδιοργανώτριας ΔΕΘ-HELEXPO.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ