ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Σαντορίνη: Οι παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε (pics)

Σαντορίνη: Οι παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε (pics)
STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα παγκοσμίως είναι η Σαντορίνη. Το νησί του Αιγαίου ξεχωρίζει για την ομορφιά του τοπίου του και είναι ιδανικός προορισμός για ζευγάρια που ψάχνουν τον ρομαντισμό. Δεν είναι τυχαίο πως τουρίστες ταξιδεύουν από την άλλη άκρη του κόσμου για να παντρευτούν στο νησί. Η Σαντορίνη είναι ιδανική επιλογή για τον καθένα όμως.

Το νησί των Κυκλάδων είναι γνωστό για το ηφαίστειο της Νέας Καμένης, που παραμένει ανενεργό από το 1950. Οι παραλίες της Σαντορίνης είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει. Από τις ομορφότερες είναι αυτή του ηφαιστείου.

Μια από τις πλέον κλασικές διαδρομές κρουαζιέρων της Σαντορίνης περιλαμβάνει οπωσδήποτε την περιοχή του ηφαιστείου και τις πηγές της Νέας Καμένης. Οι παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αποτελούν το πρώτο νησάκι που ξεκίνησε να δημιουργείται στο κέντρο της Καλντέρας τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια.

Τα νερά έχουν χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, λόγω του θειαφιού με την κυριότερη συγκέντρωση να εντοπίζεται στο όρμο του Αγίου Νικολάου. Το σημείο υπόσχεται ανεπανάληπτες βουτιές.

13001735

(STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

8875430

(ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΛΕΦΡΑΓΚΗ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν μια στάση και στην Κόκκινη Παραλία του νησιού όμως. Ερυθροί βράχοι περιβάλουν την παραλία και δίνουν και στην άμμο την ίδια απόχρωση. Το σημείο είναι ένα από πιο γνωστά του νησιού και βρίσκεται δίπλα στο Ακρωτήρι, στα νότια του νησιού.

1251744

(ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/EUROKINISSI)

13001739

(STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φτάσουν στην παραλία με καραβάκι από το Καμάρι, το Ακρωτήρι και την Περίσσα.

6748579

(ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΛΕΦΡΑΓΚΗ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ