ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πατινάζ, βόλτες με ποδήλατα και σόου πυροτεχνημάτων στο γιορτινό Άμστερνταμ

Πατινάζ, βόλτες με ποδήλατα και σόου πυροτεχνημάτων στο γιορτινό Άμστερνταμ

Βόλτες στις χριστουγεννιάτικες αγορές κρατώντας τις τοπικές λιχουδιές όπως τα περίφημα μπισκότα speculaas στο χέρι, πατινάζ στα παγοδρόμια που στήνονται την περίοδο των εορτών, αλλά και τις… παραδοσιακές βόλτες με ποδήλατο στις όχθες των καναλιών, μπορεί κανείς να απολαύσει αν επισκεφθεί το Άμστερνταμ την περίοδο των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Η πόλη έχει φορέσει από τις αρχές Δεκεμβρίου τα γιορτινά της. Στο παλιό ιστορικό κέντρο τα κανάλια, οι δενδροστοιχίες και οι ακανόνιστες προσόψεις των παλιών κτιρίων έχουν στολιστεί με πολύχρωμα φωτάκια, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό ειδικά τις βραδινές ώρες.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που έχουν στηθεί είναι πολλές και σε αυτές μπορεί κανείς να βγει και να αγοράσει στολίδια, αλλά και τοπικές λιχουδιές όπως είναι τα oliebollen, που θυμίζουν τα γνωστά σε όλους ντόνατς και τα appelflappen, τηγανίτες μήλου δηλαδή.

Μία από τις παραδοσιακότερες εικόνες που συναντά κανείς αυτές τις ημέρες και στην ολλανδική πρωτεύουσα, όπως και σε άλλες πόλεις του πλανήτη, είναι τα ασφυκτικά γεμάτα παγοδρόμια.

Μικροί και μεγάλοι, φορούν τα γάντια και τον σκούφο τους και αφιερώνουν χρόνο για μία επίσκεψη στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να απολαύσουν πιρουέτες και ...τούμπες! Το πιο εντυπωσιακό παγοδρόμιο στο Άμστερνταμ έχει στηθεί έξω από το Rijksmuseum, όπου μικροί και μεγάλοι κάνουν πατινάζ, περιμένοντας την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης, με το φανταστικό σόου πυροτεχνημάτων για την υποδοχή του νέου έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ