ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ένα χωριό με «τέρατα» χιονιού στην Ιαπωνία

Ένα χωριό με «τέρατα» χιονιού στην Ιαπωνία
CNNi/Zao Ropeway

Ο ιαπωνικός νομός Γιαμαγκάτα φημίζεται για τα βουνά του, τα καλυμμένα από χιόνι δέντρα του και γενικότερα για το λευκό του τοπίο που εντυπωσιάζει.

Βέβαια, αυτό που κλέβει την παράσταση είναι ξεκάθαρα το φαινόμενο των «τεράτων χιονιού» του χωριού Zao Onsen ή όπως αποκαλείται στην Ιαπωνία, “juhyo”.

Το “juhyo” είναι αποτέλεσμα κάποιων πολύ ισχυρών καιρικών φαινομένων και αυτό που το προκαλεί είναι το πάγωμα των δέντρων, δίνοντάς τους εντυπωσιακές και περίεργες μορφές.

Προσελκύοντας τουρίστες

Η περιοχή είναι γνωστή κυρίως σε όσους ζουν στην Ασία. Όσον αφορά τους λάτρεις του σκι που μένουν σε άλλες ηπείρους, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Όμως, σύμφωνα με την Lyndell Keating, συνδιευθύντρια ιστότοπου που αποτελεί οδηγό για όσους ψάχνουν ιδανικά μέρη για σκι και άλλα χειμερινά αθλήματα, αυτό σιγά - σιγά αρχίζει και αλλάζει.

«Πριν επτά χρόνια, δεν βλέπαμε κανέναν ξένο εδώ και κανείς εργαζόμενος εστιατορίου ή ξενοδοχείου δεν μιλούσε αγγλικά. Μπορεί ο τόπος αυτός να μην είναι τόσο πολυτελής όσο άλλα θέρετρα για σκι αλλά σιγά σιγά αρχίζει και αποτελεί προορισμό για πολλούς. Τώρα για παράδειγμα, πολλοί εδώ μιλούν αγγλικά».

Στην πραγματικότητα, το χωριό Zao Onsen όντως δεν αποτελεί πρώτη επιλογή και ιδανικότερη αλλά μπορεί να προσφέρει έναν από τους ευκολότερους τρόπους να γνωρίσει κάποιος τα φημισμένα «τέρατα χιονιού», τα οποία ναι μεν υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Ιαπωνίας, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να τα πλησιάσεις.

«Εάν δεν τα έχετε ξαναδεί θα σας φανούν μάλλον πολύ εντυπωσιακά και όχι δραματικά» αναφέρει η Keating στο CNNi.

Το χωριό

Τώρα, όσον αφορά το Zao Onsen μεμονωμένα, πρόκειται για ένα μικρό χωριό σε βουνό, το οποίο χαρίζει μία κλασική εμπειρία ιαπωνικής μικρής πόλης.

Επειδή πρόκειται για μία πόλη με πολλά ιαματικά λουτρά, η μυρωδιά του θειαφιού είναι έντονη στην ατμόσφαιρα, οπότε εξαρτάται από τις αντοχές και τις προτιμήσεις του καθενός εάν θα του αρέσει ή όχι.

Βέβαια, εκτός από τα αμέτρητα δημόσια ιαματικά λουτρά, υπάρχουν και ξενοδοχεία που έχουν τα δικά τους.

Όσο εντυπωσιακό κι αν σας φαίνεται το παραπάνω, το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε στο χωριό είναι ο νυχτερινός περίπατος. Το μέρος δεν φημίζεται για τη νυχτερινή του ζωή, καθώς οι δρόμοι τα βράδια είναι ερημικοί, αλλά χαρίζει μια ατμόσφαιρα που δύσκολο θα βρείτε.

Αφού πέσει το σκοτάδι, το Zao Onsen αποκτά τον δικό του παλμό, αφού οι ατμοί των πηγών αιωρούνται στα σοκάκια.

Πληροφορίες από CNNi / Exploring Japan's spectacular 'snow monsters'

ΔΗΜΟΦΙΛΗ