ΚΟΣΜΟΣ

Μία πισίνα με γυάλινο πάτο και σε ύψος… 23 μέτρων

Μία πισίνα με γυάλινο πάτο και σε ύψος… 23 μέτρων
YouTube/Anaha Glass Bottom Pool - Fujifilm X-Pro2 Video in 4K

Η άνοιξη «έφτασε» και οι σκέψεις για το καλοκαίρι αυξάνονται καθημερινά. Η θάλασσα μας κάνει σινιάλο, αλλά απέχουμε κάποιους μήνες από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να πάμε.

Βέβαια… Και μια πισίνα, 23 μέτρα ψηλά, καλά δεν θα ‘ταν; Και τη στιγμή που κάνουμε κρόουλ να βλέπουμε κάτω -και να οικτίρουμε- τα «ανθρωπάκια» μέσα στα αυτοκίνητά τους και τα κοστούμια τους.

Η πισίνα με τον γυάλινο πυθμένα προεξέχει από το «σώμα» του ουρανοξύστη Anaha, στη Χονολουλού, στη νότια ακτή της νήσου Οάχου, στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης. Είναι η τελευταία παρόμοιων πρότζεκτς (έχουν ήδη υλοποιηθεί σε πύργο κατοικιών στο Χιούστον του Τέξας και σε ξενοδοχείο στις ιταλικές Άλπεις, ενώ στο πρόγραμμα είναι να δημιουργηθούν στο Λονδίνο και στη Σουράτ της Ινδίας).

Φέρει την υπογραφή του γραφείου ντιζάιν με έδρα το Σικάγο, SBC. Ο υπόλοιπος ουρανοξύστης σε μεγάλες επιφάνειες είναι καλυμμένος με πρασινογάλαζο γυαλί, σε μίμηση του χρώματος των νερών σ' εκείνο το σημείο του Ειρηνικού. Αποτελείται από μια σύνθεση όγκων με καμπυλωτή εξωτερική επιφάνεια, όχι ευθυγραμμισμένους, ώστε να δίνουν την αίσθηση κυμάτων.

«Η σύνθεση μιμείται το παιγνίδι των κορυφών και βυθισμάτων ενός ήρεμου ωκεάνιου κύματος. Και όπως ένα κύμα, η αντανάκλαση του φωτός στην πρόσοψη θα αλλάζει συνεχώς καθώς θ' αλλάζουν οι περιβαλλοντικές συνθήκες» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το SBC.

Κατά τ' άλλα, ο ουρανοξύστης Anaha ανέρχεται σε ύψος 122 μέτρων, είναι 38 ορόφων, και φιλοξενεί 318 κατοικίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ