ΚΟΣΜΟΣ

Τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα όταν ταξιδεύει μόνη της;

Τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα όταν ταξιδεύει μόνη της;

Με το solo traveling να είναι, πλέον, το απόλυτο trend στα ταξίδια, ολοένα και περισσότεροι νέοι αποφασίζουν να αγοράσουν ένα και μόνο εισιτήριο για κάποιον προορισμό στη λίστα των ονείρων τους. 

Όμως, όσο απελευθερωτική περιπέτεια κι αν αποτελεί ένα μεγάλο ταξίδι σε έναν εξωτικό και απομακρυσμένο προορισμό, υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία οι γυναίκες εκτίθενται σε κάπως… εχθρικά περιβάλλοντα, ενώ μερικές φορές και σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την Julie Kreutzer, συνιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας International Women's Travel Center, η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου προβλήματος, όταν μια γυναίκα ταξιδεύει μόνη της, είναι η ειλικρινής συζήτηση γύρω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Πιο συγκεκριμένα δηλώνει πως: «Είναι πραγματικά απίθανο το πόσο εχθρικά και ανασφαλή είναι κάποιοι προορισμοί. Υπάρχουν κάποιες χώρες στις οποίες απαγορεύεται να ταξιδέψεις αν είσαι γυναίκα, καθώς οι γυναίκες δεν είναι ευπρόσδεκτες παντού. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο να ταξιδέψει μια γυναίκα μόνη της στην Βραζιλία σε σχέση με τη Δανία».

Η Kreutzer βέβαια, δεν είναι η μόνη που «χτυπάει το καμπανάκι» στις γυναίκες που απολαμβάνουν να ταξιδεύουν μόνες. Η Ali Garland, κάτοικος του Βερολίνου, μοιάζει να συμφωνεί πως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποιες παραπάνω προκλήσεις από ό,τι οι άντρες όταν ταξιδεύουν, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό πως πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί.

«Σίγουρα υπάρχουν μέρη, όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το θέμα είναι να μην προκαλείς».

Πιο συγκεκριμένα, οι πόλεις με τα λιγότερο ασφαλή μέσα μεταφοράς για γυναίκες είναι οι παρακάτω:

  1. Μπογκοτά, Κολομβία
  2. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
  3. Λίμα, Περού
  4. Νέο Δελχί, Ινδία
  5. Τζακάρτα, Ινδονησία
  6. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
  7. Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
  8. Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη
  9. Μόσχα, Ρωσία
  10. Μανίλα, Φιλιππίνες
  11. Παρίσι, Γαλλία
  12. Σεούλ, Νότια Κορέα
  13. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  14. Πεκίνο, Κίνα
  15. Τόκιο, Ιαπωνία
  16. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ