ΚΟΣΜΟΣ

Βουδαπέστη: Τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε

Βουδαπέστη: Τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε
REUTERS/Bernadett Szabo

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, η Βουδαπέστη, αποτελεί συνήθως μια ευχάριστη έκπληξη για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να περιμένουν, προτού την επισκεφτούν.

Με τον Δούναβη να διαπερνά το κέντρο της πόλης, χωρίζοντάς της σε δύο κομμάτια, στη Βούδα και στην Πέστη, με κτίρια υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής, η Βουδαπέστη μπορεί να θεωρηθεί ως ένας από τους ωραιότερους αστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Υπάρχουν ορισμένα κορυφαία αξιοθέατα, τα οποία δεν πρέπει να χάσει όποιος επισκέπτεται την πόλη:

Ο Δούναβης και οι όχθες του

Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσεις να ανακαλύπτεις την πόλη, είναι κάνοντας μακρινές βόλτες στις όχθες του ποταμού Δούναβη, από όπου μπορείς να δεις ορισμένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος του Δούναβη περιλαμβάνουν

  • Το κοινοβούλιο γοτθικού ρυθμού, που είναι το τρίτο κοινοβούλιο στον κόσμο.
  • Το κάστρο της Βούδας, που χρονολογείται από το 1200, αλλά με προσθήκες κατά τη διάρκεια των χρόνων.
  • Τα παπούτσια του Δούναβη, ένα κινητό μνημείο για τους Εβραίους που πυροβολήθηκαν και έπεσαν στον Δούναβη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού τους είχε δοθεί εντολή να αφαιρέσουν τα παπούτσια τους
  • Ο λόφος Gellert που αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία που προσφέρει εκπληκτική θέα της πόλης

Tip: Εάν δεν έχετε όρεξη για περπάτημα, το τραμ 2 στην μεριά της Πέστης διασχίζει τον Δούναβη. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα με τις τουριστικές βάρκες στο ποτάμι.

Margaret Island

Το πιο ατμοσφαιρικό πάρκο της Βουδαπέστης, το Margaret Island, είναι ένα νησί μεταξύ της Βούδας και της Πέστης. Σε αυτό υπάρχουν δύο συγκροτήματα με πισίνες, μονοπάτι για τζόκινγκ, ζωολογικός κήπος, ανοιχτό θέατρο, ένα μουσικό σιντριβάνι, εστιατόριο και πολλά σημεία για πικ νικ.

Andrássy út

Η Andrássy út, μια φαρδιά λεωφόρος με δέντρα σε όλο το μήκος της, είναι η πιο κομψή λεωφόρος της πόλης, γεμάτη από εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά κτίρια.

Θαυμάστε την Όπερα και σταματήστε για έναν καφέ στο Művész Kávéház.

Το σπίτι του Τρόμου (The House of Terror) είναι ένα δυνατό μουσείο, όπου μπορείτε να μάθετε την σκληρή πραγματικότητα της ζωής στην Ουγγαρία, την περίοδο της κομμουνιστικής και ναζιστικής κατοχής.

City Park και Heroes' Square

Η λεωφόρος τελειώνει εκεί που αρχίζει το City Park, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Σε αυτό βρίσκεται η πλατεία των Ηρώων και το Μουσείο Καλών Τεχνών.

Franz Liszt Academy of Music

Αυτή η αίθουσα συναυλιών και μουσική ακαδημία ιδρύθηκε από τον Ούγγρο συνθέτη Franz Liszt το 1875 και εξακολουθεί να είναι η πιο αναγνωρισμένη μουσική σχολή της Ουγγαρίας.

Ακόμα και αν δεν δείτε κάποια συναυλία, αξίζει να την επισκεφτείτε για να δείτε τα βιτρό παράθυρα από τον Miksa Roth, τα πλακάκια Zsolnay, τους κρυστάλλινους πολυελαίους και τα λαμπερά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες.

Best attractions in Budapest: What you can't miss, Carolyn Bánfalvi, for CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ