Η Μάλαγα, πόλη στο νοτιότερο σημείο της Ισπανίας, βρίσκεται στη δυτική άκρη της Μεσογείου, νοτίως της Costa del Sol (Ακτή του Ήλιου) και είναι η μεγαλύτερη νοτιότερη ευρωπαϊκή πόλη.

Απέχει μόλις 100 χλμ από τον πορθμό του Γιβραλτάρ και 30 χλμ επιπλέον από την Ακτή της Αφρικής. Κατά μήκος της ρέουν οι ποταμοί Γκουαδαλμεδίνα και Γκουαδαλόρθε. Είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις παγκοσμίως και ευρέως γνωστή σαν τον ευλογημένο τόπο, τη γενέτειρα του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου, Πάμπλο Πικάσο, άρα αναπόφευκτα και πατρίδα του Κυβισμού.

Η Μάλαγα είναι μία πόλη αντιφατική και οι δρόμοι της, ένας επίγειος παράδεισος μέσα στην ίδια την πόλη. Συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία που την κάνουν ιδανικό προορισμό για όσους δεν χορταίνουν το Καλοκαίρι. Λιακάδες, ζεστά νερά, αφράτες αμμουδιές, ξέφρενη νυχτερινή ζωή, πολυσήμαντα ιστορικά μνημεία. Θα την αδικήσουμε αν πούμε ότι θυμίζει πολύ τη Βαρκελώνη σε μικρότερη κλίμακα, ακόμη και αν κρύβει αυτή η παραδοχή μία αλήθεια, καθώς η Μάλαγα έχει τις δικές της μικρές ομορφιές, που της διαμορφώνουν μία πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα.

Παρακάτω σας ετοιμάσαμε μία λίστα με πέντε σημεία της, που δεν πρέπει με τίποτα να χάσει όποιος την επισκεφθεί:

Malagueta

2

H διασημότερη χρυσή ακτή της Μάλαγα, ακριβώς στην καρδιά της πόλης. Κάθε χρόνο αμέτρητοι τουρίστες συρρέουν για να απολαύσουν τα καθαρά της νερά.  Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία τεχνητή παραλία που έχει προμηθευτεί την άμμο της από την έρημο Σαχάρα. Είναι πλήρως οργανωμένη, κατάλληλος προορισμός χαλάρωσης. Ο βασικός λόγος που την προτείνουμε είναι γιατί είναι και η πρώτη επιλογή των locals.

Alcazaba (Αλκαθάβα)

3

Από τον 8ο αιώνα μέχρι σήμερα στέκεται αγέρωχο σαν ένα από τα σημεία ορόσημα την πόλης. Τέσσερα χρόνια μετά λειτούργησε ως παλάτι για τους Κυβερνήτες της πόλης. Σήμερα, το μαυρικανικό οχυρό, λειτουργεί ως Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Από το επιβλητικό αυτό οίκημα θα μπορέσετε να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα του λιμανιού ενώ συνορεύει με το αμέσως επόμενο αξιοθέατο.

Malaga Cathedral

4

Η «μεγάλη κυρία της Μάλαγα», εκεί που η Αναγέννηση παντρεύεται το Μπαρόκ. Ο διάσημος καθεδρικός της πόλης, αν και τρίτος στη λίστα, είναι το πιο σημαντικό μνημείο, ακριβώς για αυτό δεσπόζει και στο κέντρο αυτής. Ένα πραγματικά αχανές κτίσμα που το εξωτερικό του δεν προμηνύει το πόσο όμορφο και λεπτομερές εσωτερικό έχει. Σεργιανίζοντας στα ισπανικά καλντερίμια της Μάλαγα δεν μπορεί να μην τραβήξει απρόβλεπτα το βλέμμα του περαστικού. Πρόκειται για ένα ναό με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς πέρα από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, του λείπει το δεύτερο καμπαναριό, γεγονός που του έδωσε την ονομασία «One-Armed Lady» ή «La Manquita"».

Κάστρο Gibralfaro

5

Το αρχαίο κάστρο βρίσκεται σε υψόμετρο 131 μέτρων, πάνω από το Παλάτι Αλκαθάβα. Χρονολογείται πίσω στο 10ο αιώνα και έχει την πιο όμορφη θέα της πόλης και της Μεσογείου. Το όνομα του το πήρε από τη φοινικική λέξη «Jbel-Faro», που σημαίνει «Πέτρα του Φωτός».

Jardin Botanico Historico La Concepcion

6

Εδώ πρόκειται για μία πραγματική όαση! Τα λόγια είναι περιττά. Μία ατμόσφαιρα τροπική που θα σας ταξιδέψει ακόμη μακρύτερα. Ένας περίπατος στον απέραντο «κήπο» θα σας χαλαρώσει, όσο θαυμάζετε από κοντά αυτό το θαύμα της Φύσης. Οι κήποι του Jardin Botanico έχουν χαρακτηριστεί από τους καλύτερους πανευρωπαϊκά.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!