ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες και Ναμίμπια: Πρώτες στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Ευρωπαίους το 2019

Φιλιππίνες και Ναμίμπια: Πρώτες στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Ευρωπαίους το 2019

Δύο άκρως «εξωτικές» χώρες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προορισμών που ετοιμάζονται να επισκεφθούν οι ευρωπαίοι πολίτες εντός του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία πανευρωπαϊκής έρευνας που δημοσιεύεται σε διαδικτυακή εταιρία ταξιδιωτικών πρακτορείων («eDreams ODIGEO») με έδρα την Βαρκελώνη, οι Φιλιππίνες στη Νοτιοανατολική Ασία και η Ναμίμπια στη Νοτιοδυτική Αφρική είναι οι χώρες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό κρατήσεων για ταξίδια εκτός της γηραιάς ηπείρου για τη χρονιά που διανύουμε!

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από τα δύο πέμπτα όλων των πελατών της εταιρίας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για κράτηση ενός ταξιδιωτικού πακέτου, που περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ξενοδοχείο, επίλεξαν ο επόμενος προορισμός τους να είναι κάποια από τις περιοχές των Φιλιππίνων στην είσοδο του Ειρηνικού Ωκεανού ή εκείνες κοντά στις ακτές της Ναμίμπια στον Ατλαντικό, με τα ποσοστά ενδιαφέροντος των χρηστών να αγγίζουν το 40% και το 43% αντίστοιχα. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εξηγούν ότι ένας από τους σημαντικότερους λόγους του οι χώρες αυτές έρχονται πρώτες στη «λίστα των επιθυμιών» των ευρωπαίων πολιτών φέτος, είναι τα οικονομικά εισιτήρια πτήσεων που διαθέτουν οι νέες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους. Ακολουθούν, ωστόσο, και όλοι ο υπόλοιποι λόγοι, οι οποίοι δικαιολογούν και με το παραπάνω τις εναλλακτικές αυτές απομακρυσμένες ταξιδιωτικές επιλογές.

2

Οι «επίγειοι παράδεισοι» των Φιλιππίνων

Λευκές παραλίες, σμαραγδένια νερά, άφθονη βλάστηση, ηφαίστεια, βουνά, λίμνες, ιστορία, πολιτισμός και τέχνη συνυπάρχουν σε αυτό το υπέροχο σημείο, στην είσοδο του Ειρηνικού Ωκεανού. Πρόκειται τον επίγειο παράδεισο πάνω σε 7.107 νησιά! Με εφαλτήριο τη Μανίλα, την πρωτεύουσα και πύλη εισόδου της χώρας, ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με ένα «κράμα» αρχαίων παραδόσεων και μοντέρνων αξιοθέατων, παλαιών πανέμορφων κατοικιών και αστραφτερών ουρανοξυστών, λαϊκών αγορών και σύγχρονων εμπορικών κέντρων.

3

Στο κέντρο των Φιλιππίνων βρίσκεται το κοσμοπολίτικο νησί Σεμπού και τριγύρω τους εξαπλώνονται ορισμένες από τις ομορφότερες παραλίες του πλανήτη. Ανάμεσά τους η Λευκή Παραλία των 7 μιλίων στο νησί Μπορακάι, με τις ολόλευκες, αμμώδεις ακτές και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά σε μία περιοχή που είναι γεμάτη με πανύψηλους φοίνικες. Η λίστα των παραλιών που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος είναι μεγάλη, με πολλές να βρίσκονται σε νησάκια 1-1,5 ώρα μακριά από τη Μανίλα, όπως το νησί Μποχόλ, που είναι διάσημο για τις κρυστάλλινες ακτές με τους πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους και τη λευκή άμμο με τους κοκκοφοίνικες.

4

Επίσης, το καταπράσινο νησί Παλαουάν με τις διάσημες σπηλιές στον όρμο «Ελ Νίντο» και το μεγαλύτερο υπόγειο ποτάμι στην Ασία, το «Πουέρτο Πρινσέσα», που έχει χαρακτηριστεί από την «UNSECO» ως ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά θαύματα στον κόσμο και «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς». Εκτός από τις φυσικές ομορφιές τους, όπως, οι Φιλιππίνες κρύβουν και ένα πολύ ευγενικό και φιλικό λαό, με τους ντόπιους να εμφανίζονται πρόθυμοι να βοηθήσουν τους τουρίστες με όποιον τρόπο μπορούν.

5

Η «πρωτόγονη ομορφιά» της Ναμίμπια

Ατέλειωτες παρθένες εκτάσεις, τεράστιες παραλίες, αχανείς σαβάνες, πρωτόγονες φυλές και η πιο πλούσια άγρια ζωή της Αφρικανικής Ηπείρου, είναι ορισμένα μόνο από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Ναμίμπια. Η εξερεύνηση στη χώρα της Νοτιοδυτικής Αφρικής ξεκινά από την πρωτεύουσα το Βίντχουκ, το οποίο σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές, είναι πυκνοκατοικημένο, καθώς αποτελεί το κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο του κράτους.

6

Οι επισκέψεις των ταξιδιωτών στα χωριά γοητευτικών πρωτόγονων φυλών, όπως αυτά των Χίμπα, των Χερέρο και των Βουσμάνων, αλλάζουν τη φιλοσοφία για το σημερινό τρόπο ζωής στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, ενώ η θαλάσσια περιπλάνηση στον κόλπο Γουάλβις στην «ευρωπαϊκή» λουτρόπολη του Σβάκοπμουντ, χαράζονται εύκολα στη μνήμη των επισκεπτών ως μια από τις εντυπωσιακότερες εμπειρίες ζωής. Τα δελφίνια και τις αποικίες φώκιας στα νερά του Γουάλβις, ακολουθούν τα τεράστια κοπάδια άγριων μηρυκαστικών και όχι μόνο στο περίφημο εθνικό πάρκο Ετόσα στα βόρεια της χώρας, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη εποχική αλμυρή λίμνη της Αφρικής των 6.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

7

Η πανδαισία θεαμάτων, αλλά και γεύσεων, ολοκληρώνεται με το Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο, το οποίο φιλοξενεί την πλουσιότερη πανίδα και χλωρίδα της Γης. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από… απόσταση αναπνοής, ελέφαντες, αφρικανικούς βούβαλους, ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις, κροκόδειλoυς, γατόπαρδους, λεοπαρδάλεις, ύαινες, αντιλόπες, ζέβρες και πολλά ακόμα είδη του ζωικού βασιλείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ