ΚΟΣΜΟΣ

Φορητά ιγκλού: Το βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο

Φορητά ιγκλού: Το βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Εδώ και χρόνια εξυπηρετεί ταξιδιωτικούς προορισμούς στον Βόρειο Πόλο το ταξιδιωτικό γραφείο Luxury Action και τώρα σχεδιάζει να δημιουργήσει «το βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο», τοποθετώντας εκεί μια ομάδα θερμαινόμενων υάλινων ιγκλού.

Ο Βόρειος Πόλος «είναι ένας από τους πλέον πολυτελείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στη Γη» υπογράμμισε, μιλώντας στο Dezeen, ο ιδρυτής του γραφείου, Janne Honkanen. «Σκέφτηκα ότι αυτή είναι η στιγμή και η ευκαιρία να δώσω τη δυνατότητα στους πελάτες μου να βιώσουν, με ασφάλεια, τον Βόρειο Πόλο, δίπλα σε εξερευνητές και επιστήμονες» πρόσθεσε.

Τα φορητά ιγκλού, τα οποία ονομάζονται North Pole Igloos, έχουν γυάλινους τοίχους και οροφή για να επιτρέπουν στους διαμένοντες να απολαμβάνουν το Βόρειο Σέλας στον αρκτικό ουρανό. Ο Honkanen διευκρίνισε ότι έχουν δοκιμαστεί σε εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες του Αρκτικού Κύκλου.

Καιρού επιτρέποντος, τα υάλινα ιγκλού θα μεταφέρονται στον Βόρειο Πόλο τον Απρίλιο, μήνα στον οποίο δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι μεγάλες ερευνητικές αποστολές και κατά συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή. Τους υπόλοιπους 11 μήνες, τα ιγκλού θα είναι τοποθετημένα στον Svalbard, έναν παγετώνα σε αρχιπέλαγος μεταξύ Νορβηγίας και Βορείου Πόλου. Ελικόπτερο θα μεταφέρει τους επισκέπτες και τους φρουρούς τους από το Svalbard στον Βόρειο Πόλο και πίσω.

«Όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει μαζί μας ανησυχούν για την κλιματική κρίση» τόνισε ο Honkanen. «Πιστεύω ότι, για μας, είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι να διαδώσουν το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη ζωή μας στον Αρκτικό Κύκλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ