ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσε η διάσημη «Αψίδα του Δαρβίνου» στα νησιά Γκαλαπάγκος

Κατέρρευσε η διάσημη «Αψίδα του Δαρβίνου» στα νησιά Γκαλαπάγκος
(Galapagos National Park via AP)

Η «Αψίδα του Δαρβίνου», ένας από τους πιο διάσημους σχηματισμούς βράχων στα Νησιά Γκαλαπάγκος, κατέρρευσε στη θάλασσα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Εκουαδόρ δημοσίευσε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες της δομής, η οποία αποτελείται τώρα από δύο μόνο πυλώνες, μαζί με μια δήλωση που επιβεβαιώνει τα νέα. Άνθρωποι από τον κλάδο των καταδύσεων και ταξιδιών αναφέρονται ήδη σε αυτούς ως «Οι πυλώνες της εξέλιξης».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κορυφή της Αψίδας, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους, έπεσε ως «συνέπεια της φυσικής διάβρωσης».

Η ελκυστική αυτή φυσική γέφυρα βρίσκεται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την κύρια περιοχή του νησιού του Δαρβίνου και δεν είναι ανοιχτή σε επισκέψεις από τη ξηρά.

Η αψίδα -η οποία πήρε το όνομά της από τον Άγγλο βιολόγο Κάρολο Δαρβίνο- θεωρείται ένα από τα καλύτερα σημεία καταδύσεων στο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού Ωκεανού που ανήκει στο Εκουαδόρ και βρίσκεται εκατοντάδες μίλια μακριά από τις ακτές της χώρας.

H UNESCO αναγνώρισε τα νησιά Γκαλαπάγκος και τη θαλάσσια περιοχή που τα περιβάλλει ως παγκόσμια κληρονομιά.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος φημίζονται για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, όπου ανέπτυξε τη θεωρία της εξέλιξης.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ