ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Κόνσταντιν: Πέθανε ο «Γκας Πορτοκάλος» της ταινίας My Big Fat Greek Wedding

Μάικλ Κόνσταντιν: Πέθανε ο «Γκας Πορτοκάλος» της ταινίας My Big Fat Greek Wedding
Screengrab/Youtube

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο γνωστός ηθοποιός Μάικλ Κόνσταντιν (Michael Constantine) γνωστός για τον ρόλο του «Γκας Πορτοκάλος» στην ταινία My Big Fat Greek Wedding του 2002.

Όπως έγινε γνωστό, έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια στις 31 Αυγούστου ωστόσο σήμερα έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του.

Ο Μάικλ Κόνσταντιν (Michael Constantine, γεννημένος ως Γκας Ευστρατίου, 22 Μαΐου 1927) ήταν Αμερικανός ηθοποιός ελληνικής καταγωγής.

Γεννήθηκε στο Ρέντινγκ της Πενσυλβανίας, γιος της Ανδρομάχης (το γένος Φωτιάδου) και του Θεοχάρη Ιωαννίδη Ευστρατίου (εργάτης χάλυβα), και οι δύο μετανάστες από την Ελλάδα.

Το 1970, πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του ABC, Room 222 , για το οποίο κέρδισε το βραβείο Primetime Emmy Β΄ Ηθοποιού σε Κωμική Σειρά το 1970.

Αναγνωρίστηκε και πάλι από τα βραβεία Emmy, καθώς και από τα βραβεία Golden Globe, τον επόμενο χρόνο. Μετά την ολοκλήρωση του Room 222, ο Κωνσταντίνος πρωταγωνίστησε ως δικαστής Μάθιου Τ. Σιρότα στο δικαστήριο της κωμικής σειράς του Sirota's Court το 1976, ο οποίος έλαβε τον δεύτερο υποψηφιότητά του για τη Χρυσή Σφαίρα. Ο Κόνσταντιν επανέλαβε τον ρόλο του ως Γκας στο My Big Fat Greek Wedding 2 (2016).

Η Νία Βαρντάλος απέτισε φόρο τιμής την Τετάρτη στον κινηματογραφικό της πατέρα με μια συγκινητική ανάρτηση.

«Ο Μάικλ Κόνσταντιν, μπαμπάς της οικογένειας του καστ μας, ένα δώρο στον γραπτό λόγο και παντοτινός φίλος» ξεκινάει η Βαρντάλος και συνεχίζει: «Η εμπειρία της συνεργασίας μαζί του ήταν πλημμυρισμένη από αγάπη και διασκεδαστικές στιγμές. Θα εκτιμώ πάντα αυτόν τον άνθρωπο που έδωσε ζωή στον Γκας. Μας χάρισε τόσο πολύ γέλιο και του αξίζει να αναπαυθεί. Σε αγαπάμε Μάικλ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ