ΚΟΣΜΟΣ

Τα πέντε πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο

Τα πέντε πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο
POVEGLIA / INSTAGRAM

Κλείστε τα μάτια και αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει, να φτάσει στην άλλη άκρη της Γης, σε παραλίες με άσπρη άμμο, καταγάλανα ή καταπράσινα νερά και φοίνικες που σας αγκαλιάζουν. Ωραία... Αν φτάσατε, μείνετε εκεί, γιατί υπάρχουν κι άλλου είδους νησιά, στα οποία δεν θα θέλατε ποτέ να βρεθείτε.

1. The Great Pacific Garbage Patch (Βόρειος Ειρηνικός)

Αν υπάρχει ένα μέρος στο οποίο συγκεντρώνεται όλη η βρωμιά και το πλαστικό που πετιέται στον ωκεανό, αυτό βρίσκεται στον Βόρειο Ειρηνικό. Στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίζονται πολύ συχνά νεκρά ψάρια λόγω της τοξικότητας στο νερό, ενώ η εικόνα της αποτελεί παράδειγμα της ανυπολόγιστης ζημιάς που προκαλεί ο άνθρωπος στη φύση αλλά και της ασέβειας που τον χαρακτηρίζει προς αυτή.

great paacific garbage

great.pacific.garbage.patch / Instagram

2. Gruinard Island (Σκωτία)

Θεωρείται πολύ επικίνδυνο νησί που ανήκει στη βρετανική κυβέρνηση. Έχει σχήμα οβάλ και στο έδαφός του διενεργούνταν για πολλά χρόνια μυστικά πειράματα πάνω στον άνθρακα με αποτέλεσμα να... ξεκληριστούν ολόκληρες γενιές προβάτων. Πιστεύεται, δε, ότι στο έδαφός του υπάρχει ακόμα... περίσσευμα άνθρακα.

gruinard

Gruinard / Instagram

3. Νήσος Ρεϊνιόν (Ινδικός Ωκεανός)

Ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό Ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου, το οποίο έχει γίνει γνωστό όχι για την ομορφιά του, παρότι αυτή είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά για τη μεγάλη αγάπη των καρχαριών στα νερά που το περιβάλλουν.

Είναι τόσο αυξημένος ο αριθμός τους και τόσες πολλές οι επιθέσεις που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια που οι τοπικές Αρχές αναγκάστηκαν το 2013 να απαγορεύσουν τόσο το κολύμπι όσο και το σερφ.

reunuion

Ian Waldie/Getty Images/Ideal Images

4. Ποβέλια (Ιταλία)

Παρότι σπάνιας ομορφιάς νησί, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, αν όχι το πιο στοιχειωμένο. Όχι άδικα... Ποιος θα μπορούσε να περάσει έστω και λίγες ώρες στο έδαφός του γνωρίζοντας ότι σε πολλά σημεία θα πατήσει πάνω σε στρώμα κολλώδους τέφρας που έχει δημιουργηθεί από τα δεκάδες απανθρακωμένα λείψανα.

Στα χρόνια του Μαύρου Θανάτου, όταν χιλιάδες άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους εξαιτίας της πανούκλας, η Ποβέλια αποτέλεσε νεκροταφείο για περισσότερα από 160.000 θύματα της αρρώστιας. Τις φήμες που τη συνοδεύουν περί ουρλιαχτών μέσα στη νύχτα, τις παραμερίζουμε...

poveglia

poveglia / instagram

5. Το Νησί των Φιδιών (Βραζιλία)

Στις ακτές του Σάο Πάουλο, το μικρό αυτό νησί αποτελεί αγαπημένη κατοικία για περισσότερα από 4.000 δηλητηριώδη φίδια. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος και το γιατί δεν πατά κανείς το πόδι του στο συγκεκριμένο μέρος, αρκεί να αναφέρουμε ότι σε κάθε τετραγωνικό μέτρο... λιάζονται τέσσερα με πέντε τεράστια, δηλητηριώδη φίδια, για τα τσιμπήματα των οποίων δεν υπάρχει αντίδοτο.

ilha

guigui_34 / instagram

ΔΗΜΟΦΙΛΗ