ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πετώντας με «παραπέντε» πάνω από τις Άλπεις: Μοναδικές εικόνες

Πετώντας με «παραπέντε» πάνω από τις Άλπεις: Μοναδικές εικόνες
Οι Άλπεις αποτελούν μοναδικό προορισμό, ακόμη και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ιδίως για τους λάτρεις του «παραπέντε». Screen Grab / YouTube

Ενώ ταξίδευε στην Ευρώπη, ο Τζόρνταν Γουέιντ από το Πλάνο του Τέξας αποφάσισε να κάνει αλεξίπτωτο πλαγιάς (σ.σ.«παραπέντε») για πρώτη φορά στη ζωή του. Δεδομένου ότι αυτό το ταξίδι επρόκειτο να τον οδηγήσει πάνω από τις ελβετικές Άλπεις, έφερε μαζί του τη φωτογραφική μηχανή του.

Καθώς έκανε άλμα με έναν έμπειρο πιλότο, ο Γουέιντ κατέγραψε πανέμορφα πλάνα από την οροσειρά, την ελβετική πόλη Λαουτερμπρύνεν όπου απογειώθηκε, και το ιστορικό χωριό Στέχελμπερ, όπου προσγειώθηκε.

Ο αλεξιπτωτιστής αιωροπτερισμού κατέγραψε αυτά τα εκπληκτικά πλάνα ενός ιστορικού ελβετικού χωριού, ενώ γλιστρούσε σε ύψος 1.600 μέτρων πάνω από τις Άλπεις.

Τα πλάνα δείχνουν τον Τζόρνταν να απογειώνεται με έναν έμπειρο πιλότο, να κάνει αιωροπτερισμό για περίπου 15 λεπτά - σε ύψος πάνω από 1.650 μέτρα – προτού προσγειωθεί στο χωριό Στέχελμπερ.

Οι Άλπεις αποτελούν μοναδικό προορισμό, ακόμη και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ιδίως για τους λάτρεις του «παραπέντε».

Τα μοναδικά τοπία που ξεδιπλώνονται γύρω από τη φημισμένη οροσειρά της κεντρικής Ευρώπης δίνουν την ευκαιρία στους λάτρεις του σπορ αλλά και στους φυσιολάτρες να καταγράψουν μέσω κάμερας ή ακόμη και μέσω drone υπέροχες εικόνες των Άλπεων από ψηλά.

Οι Άλπεις είναι σύστημα οροσειρών στην Ευρώπη και εκτείνονται από την Αυστρία και την Σλοβενία στα ανατολικά, μέσω της Ιταλίας, της Ελβετίας, του Λίχτενσταϊν και της Γερμανίας έως την Γαλλία στα δυτικά. Η λέξη «Άλπεις» σημαίνει βουνά. Η ψηλότερη κορυφή των Άλπεων είναι το Μον Μπλαν (Mont Blanc) με 4.810 μέτρα στα Γαλλοϊταλικά σύνορα.

Δορυφορικός χάρτης των ΆλπεωνΠηγή: Wikipedia Commons

Οι Άλπεις χωρίζονται γενικά στις Δυτικές Άλπεις και τις Ανατολικές Άλπεις. Ο διαχωρισμός γίνεται κατά μήκος της λίμνης Κόνσταντς κατά μήκος του Ρήνου ως τη λίμνη Κόμο. Οι Δυτικές Άλπεις βρίσκονται στην Ιταλία, Γαλλία και Ελβετία ενώ οι Ανατολικές Άλπεις στις Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Λίχτενσταϊν, Σλοβενία και Ελβετία. Η υψηλότερη κορυφή των Δυτικών Άλπεων είναι το Μον Μπλαν, στα 4.810 μέτρα και των Ανατολικών Άλπεων το Πιζ Μπερνίνα στα 4.052 μέτρα.

Μια σειρά από χαμηλότερες οροσειρές διατρέχουν παράλληλα την κεντρική αλυσίδα των Άλπεων, συμπεριλαμβανομένων των Γαλλικών Προάλπεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ