ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο γεύμα για δύο - Εντυπωσιακό βίντεο

Υποβρύχιο γεύμα για δύο - Εντυπωσιακό βίντεο
REUTERS/Yves Herman

Έχετε βαρεθεί τα τετριμμένα; Θέλετε μια διαφορετική πρόταση για φαγητό; Αν ναι, τότε θα χρειαστεί να ταξιδέψετε μέχρι το Βέλγιο.

Στην οδό Stalle 333, μισή ώρα απόσταση από την καρδιά των Βρυξελλών, στο καταδυτικό κέντρο Nemo 33 υπάρχει η δεύτερη βαθύτερη πισίνα στον κόσμο.

Εκεί λοιπόν οι υπεύθυνοι δημιούργησαν «Το μαργαριτάρι», έναν μικρό υποβρύχιο χώρο όπου μπορεί να γευματίσει κάποιος.

Η λευκή σφαίρα με τις πολλές γυάλινες επιφάνειες μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δυο άτομα.

Βέβαια για να φτάσει κάποιος μέχρι το εσωτερικό της μέρος θα πρέπει να έχει μαζί τον καταδυτικό του εξοπλισμό αφού αυτό το ιδιαίτερο séparé βρίσκεται σε βάθος 5 μέτρων από την επιφάνεια της πισίνας.

Δύσκολη υπόθεση είναι και η δουλειά του σερβιτόρου καθώς χρειάζεται μπουκάλες και γνώσεις δύτη.

Τα φαγητά σερβίρονται μέσα σε βάζα με βιδωτά καπάκια τα οποία μεταφέρονται μέσα σε ένα μεγάλο αδιάβροχο κουτί.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η Φλοράνς και ο Νίκολας λάτρεις των καταδύσεων αποφάσισαν να συνδυάσουν μια έξοδο για φαγητό με το χόμπι τους. Έφαγαν φουα γκρα, σαλάτα αστακού, ήπιαν παγωμένη σαμπάνια και έφυγαν καταενθουσιασμένοι.

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μας που φάγαμε κάτω απ το νερό και ήταν πραγματικά διασκεδαστικό. Είναι ένα μοναδικό δείπνο και θα το θυμόμαστε για όλη μας την ζωή» είπε ο 41χρονος Νίκολας.

Βέβαια το υποβρύχιο γεύμα είναι λιγάκι... αλμυρό αφού κοστίζει 99 ευρώ ανά άτομο.

Καταδυτικό κέντρο Nemo 33

H Nemo 33 ήταν η βαθύτερη εσωτερική πισίνα στον κόσμο, πριν κατασκευαστεί η Y-40 στο Μοντεγκρόττο Τέρμε, της Πάδοβα, στην Ιταλία. Το μέγιστο βάθος της είναι 34.5 μέτρα. Περιέχει 2,500,000 λίτρα μη χλωριωμένου νερού, η θερμοκρασία του οποίου είναι στους στους 30 °C.

Διαθέτει αρκετές προσομοιώσεις καταδυτικών σπηλαίων ενώ τα υποβρύχια παράθυρα επιτρέπουν στους εξωτερικούς επισκέπτες να έχουν θέα προς την πισίνα σε διαφορετικά βάθη.

Το καταδυτικό κέντρο δημιουργήθηκε από τον Βέλγο ειδήμονα της κατάδυσης Τζον Μπίρνερτς για την εκπαίδευση επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών δυτών καθώς και για παραγωγή ταινιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ