ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου
Facebook/Eleven Madison Park

Στο κέντρο της Νέας Υόρκης βρίσκεται το Eleven Madison Park, ένα εστιατόριο που εκτός από υπέροχα πιάτα και όμορφο περιβάλλον, εκπληρώνει και… ευχές.

Το Eleven Madison Park ανήκει στον όμιλο φιλοξενίας Make it Nice, αποτελεί το ιδανικότερο εστιατόριο του κόσμου -βρίσκεται στην πρώτη θέση με τα 50 καλύτερα- και έχει διακριθεί με τρία αστέρια Michelin. Επικεφαλής του ομίλου είναι ο εστιάτορας Will Guidara και ο σεφ Daniel Humm.

Ο Will Guidara αποκάλυψε τα «μαγικά» που συμβαίνουν στο κορυφαίο Eleven Madison Park στην ειδική ενότητα του CNNi, “Masters of Experience”, όπου οραματιστές μιλούν για τις πρωτότυπες και εντυπωσιακότερες δημιουργίες τους.

«Σε όλη μου την καριέρα έχω αφοσιωθεί στην επιδίωξη μίας άψογης γαστρονομικής εμπειρίας. Στο να σερβίρεις ανθρώπους κρύβεται μια αρχοντιά, αφού ξέρεις πως σου έχουν εμπιστευθεί τον χρόνο τους και τα χρήματά τους.

Ο Daniel Humm κι εγώ υποστηρίζουμε πως ένα δείπνο ενώνει ανθρώπους. Το φαγητό, η εξυπηρέτηση και ο χώρος είναι απλά υλικά που εάν τα βάλεις με τις σωστές δόσεις, μπορείς να διευκολύνεις την ανθρώπινη επαφή σε έναν ψηφιακό κόσμο.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία πραγματικά προσωπική εμπειρία για τον κάθε πελάτη και να του χαρίσουμε μοναδικές στιγμές με μία δόση μαγείας».

27858195 10155181731452256 1942201922359252028 n


Πηγή: Facebook/Eleven Madison Park

Υλικό - «κλειδί» ο διάλογος

«Όταν κάποιος εισέρχεται στο Eleven Madison Park, υπάρχει πάντα ένας υπάλληλος για να τον καλωσορίσει, ο οποίος φυσικά δεν στέκεται πίσω από βάθρο αφού δεν θέλουμε ο πελάτης να αισθανθεί πως πρόκειται για μία συναλλακτική δραστηριότητα.

Στο μενού μας περιλαμβάνονται οκτώ πιάτα, αλλά συνοδεύονται από διάφορες επιλογές. Θέλουμε να υπάρξει ένας διάλογος ανάμεσα στον πελάτη και στον εργαζόμενό μας ώστε να χτίσουμε όπως πρέπει την εμπειρία του.

28377731 10155210532987256 8022210391451007132 n


Πηγή: Facebook/Eleven Madison Park

Πάντα υπάρχει η δυνατότητα για συνδυασμό πιάτων. Μερικά τοποθετούνται μπροστά από το ένα άτομο, ώστε να βιώσει μια προσωπική εμπειρία, ενώ άλλα τοποθετούνται στη μέση του τραπεζιού για να υπάρχει και κάποια οπτική επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους».

Η μαγεία

«Δίνουμε αρκετή βάση στην εμφάνισή του κάθε τραπεζιού, πράγμα που φανερώνει πως επιθυμούμε κάθε δείπνο να προσφέρει διαφορετική εμπειρία. Αυτό το πετυχαίνουμε αφού πρώτα καταλάβουμε πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον εκάστοτε πελάτη: μερικοί θέλουν μία πιο οικεία αντιμετώπιση, ενώ άλλοι όχι.

Επιπλέον, παρατηρούμε τις κινήσεις τους και κάποια συζήτησή τους ώστε να πάρουμε μερικές πληροφορίες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε για να τους χαρίσουμε μία αξέχαστη εμπειρία.

22814025 10154914837607256 4617783821750607030 n


Πηγή: Facebook/Eleven Madison Park

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από αρκετά χρόνια έτυχε να ακούσουμε έναν πελάτη που μετά το δείπνο με την παρέα του θα πήγαιναν κατευθείαν στο αεροδρόμιο και έλεγε πως ενώ απόλαυσαν το φαγητό, μετάνιωσαν που δεν πρόλαβαν να δοκιμάσουν χοτ ντογκ. Οπότε, βγήκαμε έξω, βρήκαμε χοτ ντογκ και ο Daniel ανέλαβε να τα παρουσιάσει όμορφα στο πιάτο. Όταν τους το πήγαμε, βιώσαμε όλοι μας μία μαγική στιγμή.

Σήμερα, έχουμε συγκεκριμένους ανθρώπους γι’ αυτή τη δουλειά. Τους αποκαλούμε “Dreamweavers”.

Για παράδειγμα, εάν ακούσουν έναν πελάτη να λέει πως ξέχασε να πάρει ένα αρκουδάκι για την κόρη του και δεν έχει χρόνο να το κάνει τώρα, ο “Dreamweaver” θα δράσει γρήγορα, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα μία πετσέτα της κουζίνας ώστε να φτιάξει ένα αρκουδάκι.

Όταν συμβαίνουν τέτοιες «μαγικές» στιγμές, ο κόσμος ενθουσιάζεται. Απλά φανταστείτε να δειπνείτε κάπου και αφού αναφέρετε ένα αρκουδάκι, μισή ώρα μετά, να έρχεται στο τραπέζι σας».

Βασικό συστατικό η διαρρύθμιση

Τον περασμένο χρόνο κλείσαμε το εστιατόριο τέσσερις μήνες για ανακαίνιση. Τα περασμένα δώδεκα χρόνια πάντα ανανεώναμε πράγματα, αλλά ποτέ δεν αλλάξαμε τον χώρο που τρώνε οι πελάτες ή την κουζίνα. Οπότε, αυτή η ανακαίνιση συνέβαλε σε μία ιδανικότερη εμπειρία.

Οργανώσαμε έτσι τον χώρο ώστε να μπορούμε να κινούμαστε πιο άνετα με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να αφιερώνουμε χρόνο στους πελάτες μας. Δώσαμε έμφαση στα πάντα: από τον αριθμό και τον τύπο των τραπεζομάντιλων, την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της κουζίνα μας έως και τον προσανατολισμό του μπαρ.

27332336 10155151942377256 3337738789801985538 n


Πηγή: Facebook/Eleven Madison Park

Δεν λειτουργήσαμε τόσο με κανόνες διακόσμησης. Αυτήν την ανακαίνιση την αντιμετωπίσαμε με βάση το ένστικτό μας και με τη σκέψη πού θα θέλαμε εμείς να δειπνήσουμε.

Πιστεύω πως η συμμετρία στην διακόσμηση είναι αρκετά σημαντική, αφού είτε ο κόσμος το προσέχει, είτε όχι, έχει αντίκτυπο στα συναισθήματά τους.

Καταλήγοντας, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να φεύγει ο πελάτης μας και να νιώθει πως έχει κάνει μία καλή επένδυση χρόνου αλλά και χρημάτων. Θέλω να σκέφτονται πως το φαγητό ήταν νόστιμο, οι εργαζόμενοι μας ευγενικοί και πως πέρασαν πολύ καλά.

CNNi / Eleven Madison Park: Why this is the world's best restaurant

ΔΗΜΟΦΙΛΗ