ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Έξι αφορμές για να επισκεφτείτε φέτος την Κροατία

Έξι αφορμές για να επισκεφτείτε φέτος την Κροατία

Τα τελευταία χρόνια η Κροατία έχει μετατραπεί σε ένα από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν την όμορφη αυτή χώρα με την «πλούσια» φύση και τη μεσαιωνική γοητεία μια πραγματικά ξεχωριστή τουριστική επιλογή. Από τα νησιά με τα καταπράσινα νερά μέχρι τα φρούρια και το υπέροχο κρασί. Το σίγουρο είναι πως οι παρακάτω πέντε λόγοι, είναι αρκετοί για να σας κάνουν να ταξιδέψετε φέτος στην Κροατία.

  • Τα νησιά και οι παραλίες της: Με περισσότερα από 1.000 νησιά στην ακτογραμμή της δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Κροατία αποτελεί έναν υδάτινο παράδεισο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα περισσότερα από αυτά είναι ακατοίκητα και οι μοναδικοί επισκέπτες τους είναι οι ντόπιοι ψαράδες που τα προσεγγίζουν με τα μικρά τους σκάφη. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού τα νησιά των δαλματικών ακτών που είναι εύκολα προσβάσιμα, όπως το Μπρατς, το Χβαρ, το Βις αλλά και το λίγο πιο μακρινό Λάστοβο, κατακλύζονται από τουρίστες που τα επισκέπτονται για να απολαύσουν τη θέα των καταπράσινων νερών τους.
2

Πηγή: unsplash.com/Marcus fvenberg

  • Το κρασί: Τα τελευταία χρόνια το κρασί της Κροατίας έχει αρχίσει να κερδίζει διεθνής αναγνώριση και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να την επισκεφτείτε και να τα γευτείτε απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα στους αμπελώνες του πανέμορφου Βις και του νησιού Κόρτσουλα -ή αλλιώς της Κόρκυρα Μέλαινα, δηλαδή της Μαύρης Κέρκυρας. Πώς προέκυψε η εν λόγω ονομασία; Σίγουρα αξίζει να αναφερθεί πως οι Έλληνες ίδρυσαν τις αποικίες τους στις ανατολικές ακτές της Αδριατικής στα τέλη του 6ου αι. πΧ. και ο πρώτος τους οικισμός ήταν η Κόρκυρα Μέλαινα, η σημερινή Κόρτσουλα, που ίδρυσαν οι κάτοικοι του νησιού της Κέρκυρας.
3


Η νήσος Κόρτσουλα - Πηγή: unsplash.com/Hilthart Pedersen

  • Για τα θαλασσινά και τις αγορές της: Οι αγορές της Κροατίας με τα φρέσκα θαλασσινά που έρχονται κατευθείαν από τα νερά της Αδριατικής αποτελούν έναν ακόμη παράγοντα που προσελκύει τους τουρίστες στην πανέμορφη αυτή χώρα. Στο Ζάγκρεμπ, το Σπλιτ και το Ντουμπρόβνικ, οι επισκέπτες θα απολαύσουν και θα αγοράσουν φρέσκα προϊόντα. Εναλλακτικά, θα τα γευτούν στα εστιατόρια της πόλης.
4

Πηγή: unsplash.com/Darko Pribeg

  • Το Ντουμπρόβνικ: Η δημοφιλής σειρά «Game of Thrones» σίγουρα έκανε το Ντουμπρόβνικ γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως οι ομορφιές της κροατικής αυτής πόλης, γοητεύουν ακόμα και εκείνους που δεν ανήκουν στους φανατικούς θαυμαστές της Νταινέρυς Ταργκάρυεν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί από το 1979 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τα Τείχη της παλιάς πόλης, το παλιό λιμάνι, το Ναυτικό Μουσείο και ο ναός του Αγίου Βλασίου αποτελούν μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που αξίζει κάποιος δει κατά την παραμονή του εκεί.
5


Το Ντουμπρόβνικ - Πηγή: unsplash.com/Sorin Cicos

  • Η ιστιοπλοΐα: Τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κροατία, προκειμένου να επιδοθούν σε ένα από τα πιο γνωστά θαλάσσια σπορ: Την ιστιοπλοΐα. Από νησί σε νησί και κατά μήκος των ακτών της Κροατίας, οι τουρίστες «μαγεύονται» από τα καταπράσινα νερά της Αδριατικής και τα αξιοθέατα που σε κάθε στάση συναντούν και τους μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Η «πλούσια» πολιτιστική κληρονομιά της χώρας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο μεγάλα πλεονεκτήματα της Κροατίας όσον αφορά στον τουρισμό.
6

Ιστιοπλοΐα στο Μπολ-Πηγή: unsplash.com/Karla Car

  • Για τη νυχτερινή της ζωή: Τέλος, για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής, η Κροατία αποτελεί σίγουρα έναν προορισμό που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Στο Ζάγκρεμπ και το Σπλιτ οι τουρίστες θα χαλαρώσουν και θα απολαύσουν το ποτό τους στα γεμάτα ζωντάνια δρομάκια των πόλεων.
7

Πηγή: unsplash.com/Sven

ΔΗΜΟΦΙΛΗ