ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εννιά συμβουλές για τα επόμενα ταξίδια σας από έναν αστροναύτη

Εννιά συμβουλές για τα επόμενα ταξίδια σας από έναν αστροναύτη

Μπορεί το ταξίδι από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη να σας φαίνεται μεγάλο, όμως φανταστείτε να χρειάζεται να φτιάξετε βαλίτσα για το… διάστημα! Διότι, και οι αστροναύτες χρειάζεται να φτιάξουν βαλίτσα και να ταξιδέψουν, απλώς λίγο πιο μακριά και λίγο πιο ελαφριά. Όσο, λοιπόν, κι αν δεν το πιστεύετε, το ταξίδι στο διάστημα μπορεί να σας μάθει πάρα πολλά για τα υπόλοιπα ταξίδια σας στη Γη. Για αυτό και παρακάτω, μαζέψαμε μερικές συμβουλές συνταξιούχων αστροναυτών, για όλα όσα τους έμαθε το διάστημα, σχετικά με τον τρόπο που ταξιδεύουν.

1.«Δημιουργήστε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να τσεκάρετε πριν πάτε κάποιο ταξίδι. Η λίστα αυτή πρέπει να είναι τόσο γενική, ώστε να προσαρμόζεται σε όλα τα επόμενα ταξίδια σας. Έτσι, δεν θα ξεχάσετε ποτέ τίποτα».

2.«Σκεφτείτε πολύ σοβαρά τι ακριβώς χρειάζεστε να πάρετε μαζί και μην ξεφύγετε στο να πάρετε πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ».

3.«Ο όγκος και το βάρος είναι, επίσης, πολύ σημαντικά για τα ταξίδια μας. Πρέπει να φροντίσετε να πακετάρετε όσο πιο ελαφριά ρούχα γίνεται».

4.«Μπορεί τα solo ταξίδια να είναι η μεγαλύτερη τάση στη σύγχρονη εποχή, όμως πραγματικά επιτυχημένος ταξιδιώτης είναι εκείνος που μπορεί να συνυπάρξει στον αέρα με όλους τους τύπους ανθρώπων που μπορεί να συναντήσει».

5.«Ό,τι και να γίνει, θυμήσου πάντα πως αυτό το ταξίδι το κάνεις για να περάσεις καλά. Ακόμη κι αν φεύγεις για δουλειά».

6.«Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι παραπάνω από μια χειραποσκευή. Συγκεντρωθείτε στην εμπειρία σας εκεί».

7.«Στο διάστημα, μπορείς να κοιτάξεις έξω από το παράθυρο και να γνωρίσεις πραγματικά τη Γη. Στο αεροπλάνο, γνωρίζεις απλώς, την κάθε πόλη».

8.«Μπορεί να κάνετε δέκα χιλιόμετρα στον δρόμο, να ανεβείτε στην κορυφή ενός κτηρίου, σε ένα πλοίο ή ένα αεροπλάνο και να ξεκινήσετε να βλέπετε τα πράγματα διαφορετικά. Να ξεκινήσετε να βλέπετε τον εαυτό σας διαφορετικά. Γιατί να κοιμηθείτε αμέσως ή να χάσετε τον χρόνο σας δουλεύοντας στον υπολογιστή σας;».

9.«Είναι πολύ σημαντικό να είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να ζήσετε το κάθε λεπτό του. Θα εκπλαγείτε με το πόσα διαφορετικά πράγματα μπορείτε να δείτε και να νιώσετε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ