ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Λονδίνο: Τρεις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε μέσα στο 2018

Λονδίνο: Τρεις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε μέσα στο 2018

Το Λονδίνο, εκτός από εξαιρετικός γαστρονομικός προορισμός, είναι και η τέλεια ευκαιρία να γνωρίσετε την Τέχνη λίγο καλύτερα. 

Ολοήμερα workshops, θέατρο και συναυλίες αποτελούν μερικές μόνο από τις ευκαιρίες που μπορεί να αρπάξετε για να ταξιδέψετε στο Λονδίνο. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στην πόλη.

Michael Jackson: On the wall

2


*Από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2018 στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου

Το πρόσωπο του Michael Jackson έχει γίνει διεθνές, ειδικά από τότε που ο Andy Warhol αποφάσισε να κάνει το πορτρέτο του το 1982. Στην έκθεση που γίνεται στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου, για τα 60ά γενέθλια του τραγουδιστή και performer, περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιουργούν εκ νέου αλλά φέρνουν και παλαιότερα έργα τέχνης που αφορούν στον Michael Jackson. Ανάμεσά τους και οι Grayson Perry, Gary Hume και Maggi Hambling.

Frida Kahlo: Making her self up

3


*Από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018 στο Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ

Το Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ είναι γνωστό για τις εκθέσεις μόδας που φιλοξενούσε, όπως εκείνη της Balenciaga το 2017. Φέτος, στο εντυπωσιακό αυτό μουσείο, θα βρείτε την έκθεση της Frida Kahlo με τους ζωγραφισμένους από την ίδια κορσέδες της, όπως και άλλα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της. Η συλλογή αυτή είχε βρεθεί το 2004 στο Blue House του Mexico και φέτος ήρθε και στο Λονδίνο.

Yayoi Kusama

4


*Από τις 3 Οκτωβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2018 στη Victoria Miro

Τα infinity rooms της Yayoi Kusama είναι από τις πιο εντυπωσιακές εκθέσεις στον χώρο της Τέχνης. Αφού έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, τώρα έρχονται για ακόμη μια φορά και στο Λονδίνο. Καθρέφτες, «πουά» τοίχοι, περίεργοι φωτισμοί και οι κολοκύθες είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την καλλιτέχνιδα. Αυτή τη φορά ξεκινά να δημιουργεί τη μόνιμη έκθεσή της στην Αγγλία και το νέο Crossrail station στη Liverpool Street.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ