ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Luxury travel: Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς νέες τάσεις

Luxury travel: Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς νέες τάσεις

Κάθε επισκέπτης αντιλαμβάνεται τον όρο πολυτέλεια διαφορετικά. Για αυτό άλλωστε και το glamping για παράδειγμα, αποτελεί μία δημοφιλή ταξιδιωτική τάση, που συνδυάζει τη διαμονή στη Φύση με πολυτελείς ανέσεις που μπορούν να προσφέρουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία.

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα είναι η προσφορά προσωποποιημένων, ατομικών εμπειριών που θα ικανοποιούν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ξεχωριστού επισκέπτη. Για τον λόγο αυτό, οι επαγγελματίες του Τουρισμού στα πολυτελή καταλύματα προσπαθούν να γνωρίσουν καλύτερα τους επισκέπτες τους και να τους προσφέρουν δραστηριότητες που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά τους.

Οι ταξιδιώτες αναζητούν μοναδικές εμπειρίες που θα θυμούνται για πάντα. Για αυτό, ακόμα και εκείνοι που αγαπούν την πολυτέλεια δεν διστάζουν να «κουραστούν» αναλαμβάνοντας τις λεπτομέρειες στο ταξίδι τους προκειμένου να το διαμορφώσουν όπως ακριβώς επιθυμούν. Αυτό σημαίνει ότι πλέον έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από την ατμόσφαιρα που θέλουν να έχει το δωμάτιό τους και το μενού τους, μέχρι τις επωνυμίες των καλλυντικών προϊόντων που θα βρίσκονται στο μπάνιο τους.

Η διαδικασία αυτή τους οδηγεί στο να φροντίσουν ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες έτσι ώστε να διαμορφώσουν την εμπειρία που ταιριάζει στα προσωπικά τους γούστα και ανάγκες.

2

Στο ίδιο πλαίσιο, επιλέγουν τις δραστηριότητες που θα κάνουν σε κάποιον από τους ανερχόμενους προορισμούς πολυτελείας και να προσλαμβάνουν εξειδικευμένους οδηγούς που θα τους βοηθούν να ανακαλύψουν μοναδικά μέρη, τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά, και στα οποία συνήθως η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για λιγότερο γνωστούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα το Kuelap στο Περού. Στόχος είναι να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα θυμούνται για πάντα και να ζήσουν νέες αυθεντικές εμπειρίες, όπως οι ντόπιοι.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θέλουν πλέον να κάνουν ταξίδια με νόημα, που θα τους βοηθήσουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντές τους. Έτσι, συχνά οργανώνουν επισκέψεις σε ναούς, ιερά και άλλους πνευματικούς χώρους, όπου μπορούν να ηρεμήσουν και να βιώσουν εμπειρίες χαλάρωσης, κάνοντας θεραπείες σπα.

3

Ο καταιγισμός πληροφοριών σήμερα, οδηγεί αρκετούς στην αναζήτηση μίας λιγότερο αγχωτικής καθημερινότητας απαλλαγμένης από smartphones, ταμπλέτες και υπολογιστές. Θέλουν να αποσυνδεθούν και να απομακρυνθούν από την τεχνολογία, έστω και προσωρινά. Έτσι, επιλέγουν να στραφούν σε πιο «παραδοσιακούς» τρόπους ψυχαγωγίας, επιλέγοντας να διαβάσουν βιβλία, να επισκεφτούν δημοφιλείς συγγραφείς ή καλλιτέχνες, να παρακολουθήσουν ομιλίες ή να συμμετέχουν σε σχετικές δραστηριότητες.

Τέλος, στη σύγχρονη εποχή, η έλλειψη ύπνου και ξεκούρασης μπορεί να αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα για πολλούς νέους επαγγελματίες. Για αυτό και ο ποιοτικός ύπνος πλέον αποτελεί μία πολυτελή εμπειρία. Έτσι, αρκετά ξενοδοχεία στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση και προσφέρουν θεραπείες και υπηρεσίες που σχετίζονται με τον ύπνο.

4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ