ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2019

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2019

Τη λίστα με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο για το 2019 έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοφιλής ιστότοπος Lonely Planet, αποκαλύπτοντας τις χώρες, αλλά και τις πόλεις τις οποίες αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τη χρονιά που έρχεται.

Την πρώτη θέση στη λίστα με τις χώρες που ξεχώρισε το Lonely Planet συναντάμε τη Σρι Λάνκα. Η νησιωτική χώρα που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ινδίας αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες το 2019 καθώς -σύμφωνα πάντα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο- είναι ένας προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της αδρεναλίνης, του οικολογικού τουρισμού και των wellness εμπειριών -και μάλιστα, ανεξαρτήτου budget.

2

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία. Σύμφωνα με το Lonely Planet, οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια του κινήματος του Μπάουχαους -της καλλιτεχνικής και αρχιτεκτονικής σχολής που επέδρασε καταλυτικά στην εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης, της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού- αποτελούν μια εξαιρετική αφορμή για να επισκεφτεί κάποιος τη Γερμανία. Ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει τα δύο νέα μουσεία που σχετίζονται με το Μπάουχαους και βρίσκονται στη Βαϊμάρη και το Ντεσάου, να παρευρεθεί στο φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο και φυσικά, να παρακολουθήσει τους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

3

Τρίτη στη λίστα του Lonely Planet είναι η Ζιμπάμπουε. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ιστότοπος, πρόκειται για έναν από τους πιο ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Αφρική, ενώ οι φιλικοί κάτοικοί της Ζιμπάμπουε, τα εθνικά της πάρκα, τα δασώδη βουνά και οι καταρράκτες της Βικτωρίας, αποτελούν αναμφίβολα μερικούς μόνο από τους λόγους που αξίζει να ταξιδέψει κάποιος σε αυτή το 2019.

4

Στην τέταρτη θέση της λίστας βρίσκεται ο Παναμάς. Οι παραλίες με τη λευκή άμμο, τα τροπικά δάση η κουλτούρα των γηγενών αποτελούν τρεις μόνο από τους λόγους που τοποθετούν την εντυπωσιακή χώρα της κεντρικής Αμερικής στη φετινή λίστα του Lonely Planet. Το επιπλέον στοιχείο που καθιστά τον Παναμά πόλο έλξης για τους τουρίστες το 2019 είναι το γεγονός ότι τον ερχόμενο Αύγουστο, η πόλη του Παναμά -και πρωτεύουσα της χώρας- θα γιορτάσει τα 500 χρόνια από την ίδρυσή της με μια σειρά από μοναδικά δρώμενα και εκδηλώσεις.

5

Η Δημοκρατία της Κιργιζίας στην κεντρική Ασία, ή αλλιώς το γνωστό μας Κιργιστάν καταλαμβάνει την πέμπτη θέση της λίστας, με το Lonely Planet να σημειώνει πως το 2019 αποτελεί την ιδανική χρονιά για να επισκεφτείτε τη χώρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το Κιργιστάν είναι ο ιδανικός προορισμός για τους ανεξάρτητους και μοναχικούς ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν τη φυσική ομορφιά ενός τόπου.

6

Έκτη στη σειρά βρίσκεται η Ιορδανία, μια χώρα η οποία σύμφωνα με το Lonely Planet, ενδείκνυται για τους λάτρεις της περιπέτειας. Διασχίστε το μονοπάτι της Ιορδανίας, ταξιδέψτε στον χρόνο με επισκέψεις στα επιβλητικά ελληνιστικά και βυζαντινά μνημεία και επισκεφτείτε το φαράγγι της Πέτρας. Βρίσκεται μέσα στην έρημο και είναι δημιούργημα της αραβικής φυλής των Ναβαταίων. Το θέαμα της αρχαίας πόλης που είναι λαξευμένη στους βράχους αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο.

7

Την έβδομη θέση καταλαμβάνει η Ινδονησία. Το νησιωτικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας με τα περισσότερα από 17.000 νησιά, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του οικολογικού τουρισμού και όχι μόνο. Στην Ινδονησία ο ταξιδιώτης θα απολαύσει μια σειρά από διαφορετικές εμπειρίες, θα έρθει σε επαφή με πολλές κουλτούρες και θα δοκιμάσει ξεχωριστούς γαστρονομικούς συνδυασμούς.

8

Από την Ασία ταξιδεύουμε στην ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Λευκορωσία. Βρίσκεται στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας του Lonely Planet και σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο, το Μινσκ -η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λευκορωσίας- αποτελεί τον βασικό λόγο για να επισκεφτείτε φέτος τη χώρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα, τα μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια της πόλης καθώς τα πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν συχνά χώρα στους δρόμους της, την καθιστούν έναν προορισμό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το γεγονός δε ότι το 2019 θα πραγματοποιηθούν στο Μινσκ οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, αποτελεί σίγουρα έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα για να ταξιδέψει κάποιος στη Λευκορωσία.

9

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, το νησιωτικό κράτος που βρίσκεται στον Κόλπο της Γουινέας και αποτελεί τη μικρότερη σε έκταση χώρα στην Αφρική, καταλαμβάνει την ένατη θέση της λίστας. «Μην κάνετε το λάθος να το αγνοήσετε», αναφέρεται στο σχετικό του δημοσίευμα του Lonely Planet και προστίθεται: «Είναι μια σπάνια ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα μέρος που ελάχιστοι ταξιδιώτες έχουν ακούσει». Τροπικά νερά, παρθένες παραλίες και ζούγκλες. Το 2019, τα νησιά Σάο Τομέ και Πρίνσιπε πρέπει σίγουρα να μπουν στη λίστα κάθε ταξιδιώτη που αναζητά την περιπέτεια.

10

Στη δέκατη και τελευταία θέση της λίστας εντοπίζουμε τη Μπελίζ. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη χώρα της κεντρικής Αμερικής που βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής και στην οποία υπάρχει το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα υφάλων στον κόσμο. Τα νέα μέτρα που η κυβέρνηση της χώρας λαμβάνει για την προστασία του περιβάλλοντος και τα οικολογικά resorts που κάνουν την εμφάνισή τους, σίγουρα αποτελούν δύο βασικούς λόγους για να ταξιδέψει κάποιος στη Μπελίζ το 2019. Το Lonely Planet καλεί, πάντως, τους ταξιδιώτες να την επισκεφτούν προτού τα τουριστικά πλήθη… πληροφορηθούν για τις ομορφιές της.

11

Τέλος, όσον αφορά στις κορυφαίες πόλεις που βάσει της κουλτούρας, της ομορφιάς, των εκδηλώσεων, της κουζίνας και της αρχιτεκτονικής τους αξίζουν την προσοχή των ταξιδιωτών το 2019 -σύμφωνα πάντα με το Lonely Planet- είναι οι εξής κατά σειρά: Κοπεγχάγη (Δανία), Σενζέν (Κίνα), Νόβι Σαντ (Σερβία), Μαϊάμι (ΗΠΑ), Κατμαντού (Νεπάλ), Πόλη του Μεξικού (Μεξικό), Ντακάρ (Σενεγάλη), Σιάτλ (ΗΠΑ), Ζαντάρ (Κροατία), Μεκνές (Μαρόκο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ