ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πέντε εναλλακτικοί προορισμοί για τους λάτρεις της περιπέτειας

Πέντε εναλλακτικοί προορισμοί για τους λάτρεις της περιπέτειας

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, η οργάνωση ενός ταξιδιού είναι μια περίπλοκη υπόθεση. Η αναζήτηση των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών, οι οποίοι προσφέρουν μοναδικές δραστηριότητες και επιλογές που μπορούν να «ανεβάσουν» την αδρεναλίνη στα ύψη, απαιτεί σίγουρα χρόνο και προσοχή.

Αυτός είναι ο λόγος που ο γνωστός ταξιδιωτικός ιστότοπος Lonely Planet δημιούργησε την απόλυτη λίστα με τους κορυφαίους εναλλακτικούς προορισμούς για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι το Κιριμπάτι και από το Ελ Σαλβαδόρ μέχρι το Ομάν: Οι επιλογές είναι πολλές και αναμφίβολα κάνουν τη διαφορά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια εν έτει 2019.

Για πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία στο Αζερμπαϊτζάν

Η ξεχωριστή αυτή χώρα που βρίσκεται στην περιοχή του Καυκάσου μπορεί να προσφέρει στους λάτρεις της περιπέτειας την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από ξεχωριστές δραστηριότητες. Από ορειβασία και ορεινή ποδηλασία σε τοπία που «κόβουν» την ανάσα, μέχρι πεζοπορία δίπλα στα εντυπωσιακά ηφαίστεια και τις ειδυλλιακές λίμνες του Αζερμπαϊτζάν. Η Παλιά Πόλη του Μπακού -της πρωτεύουσας της χώρας που συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO- και το Εθνικό Πάρκο του Γκομπουστάν -μια ορεινή περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της οροσειράς του Καυκάσου- αποτελούν, σε κάθε περίπτωση δύο βασικά αξιοθέατα που πρέπει να προσθέσει στο πρόγραμμά του ο ταξιδιώτης.

2

Στο Ελ Σαλβαδόρ για σερφ δίπλα σε ενεργά ηφαίστεια

Ιδανικός προορισμός για τους ταξιδιώτες που αγαπούν τη θάλασσα, το Ελ Σαλβαδόρ προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από δραστηριότητες που ενθουσιάζουν. Οι λάτρεις της περιπέτειας θα μπορέσουν να κάνουν σερφ και καταδύσεις δίπλα σε ενεργά ηφαίστεια, να πραγματοποιήσουν μοναδικές εξορμήσεις στα δάση της χώρας και να πεζοπορήσουν στα εθνικά της πάρκα.

3

Για καταδύσεις στο Κιριμπάτι

Στη νησιωτική χώρα της μακρινής Ωκεανίας, οι θιασώτες του βυθού μπορούν να επιδοθούν σε καταδύσεις μέσα σε κρυστάλλινα νερά και φυσικά, στο άθλημα του σέρφινγκ. Το Κιριμπάτι με τα 33 νησιά -πολλά από τα οποία είναι κοραλλιογενή- φημίζεται για τις φυσικές του ομορφιές, ενώ όσοι το επισκεφτούν θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα, η οποία έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη, στο πέρασμα του χρόνου.

4

Στο Ομάν για θαλάσσια σπορ και εξορμήσεις στις οάσεις της ερήμου

Στο Ομάν, οι λάτρεις της περιπέτειας έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από επιλογές. Πεζοπορία, ορειβασία, θαλάσσια σπορ και εξορμήσεις στα «μαγευτικά» Wadis, τα εκπληκτικά φαράγγια της έρημου με τις μικρές αλλά καταπράσινες οάσεις με τους καταρράκτες και τις χουρμαδιές. Το πιο γνωστό είναι το Wadi Shab, το οποίο απέχει μία ώρα και 40 λεπτά οδικώς από τη Μουσκάτ (πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Ομάν), ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμη εντυπωσιακές και κατάφυτες κοιλάδες, όπως το Wadi Al Arbaeen, το Wadi Al Hawqayn και το Wadi Dhum. Επίσης, οι λάτρεις των σπορ -και δη των θαλάσσιων- είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι το Ομάν αποτελεί έναν δημοφιλή καταδυτικό προορισμό. Ο «πλούσιος» βυθός του, οι παραλίες και το κλίμα του, προσελκύουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους τουρίστες που επιθυμούν να δουν από κοντά δελφίνια, εντυπωσιακές θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες και φυσικά, τις μεγάπτερες φάλαινες που κολυμπούν στα νερά του Ομάν.

5

Για ράφτινγκ και πεζοπορία στη Ζιμπάμπουε

Τέλος, σύμφωνα με το Lonely Planet, η Ζιμπάμπουε μπορεί αναμφίβολα να ξεπεράσει τις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών. Στην αφρικανική χώρα, που συνορεύει με την Μποτσουάνα, τη Ζάμπια, τη Μοζαμβίκη και τη Νότια Αφρική, οι ταξιδιώτες θα επιδοθούν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων που «ανεβάζουν» την αδρεναλίνη, όπως πεζοπορία, επισκέψεις στα εντυπωσιακά εθνικά πάρκα της χώρας με την άγρια ζωή, εξορμήσεις στα δασώδη βουνά της και ράφτινγκ στους ποταμούς της.

6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ