ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πώς θα ανακαλύψετε τα μυστικά της Σαντορίνης

Πώς θα ανακαλύψετε τα μυστικά της Σαντορίνης

Αν κάποιος έκανε ένα διαγωνισμό με τα καλύτερα νησιά του κόσμου, η Σαντορίνη θα κατάφερνε σίγουρα να βρεθεί στην τελική τριάδα, αν όχι στην πρώτη θέση. Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες επιλέγουν το ειδυλλιακό «ηφαιστειακό» νησί ως προορισμό των διακοπών τους, ενώ για άλλους μία επίσκεψη στη Σαντορίνη μπορεί να αποτελεί ακόμη και όνειρο ζωής. Είμαστε πολύ τυχεροί που αυτός ο επίγειος παράδεισος απέχει μόνο ένα «καράβι» μακριά και δεν χρειάζεται να… ξενιτευτούμε για να γευτούμε λίγη από την ανεπανάληπτη μαγεία του.

Παρότι δεν είναι ένα νησί μεγάλο σε έκταση, είναι τόσο πολύπλευρο και ιδιαίτερο που χρειάζονται πολλές επισκέψεις μέχρι να καταφέρουμε να το γυρίσουμε όλο. Κάθε κρυφή -ή και όχι- γωνία του, είναι μία έκπληξη για τον ταξιδιώτη. Το Grace Hotel Santorini γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω αλλά και την ανάγκη των επισκεπτών να γνωρίσουν σε βάθος τη Σαντορίνη, έχει δημιουργήσει μία σειρά από δραστηριότητες, τις Bespoke Experiences, βασισμένες στην κουλτούρα, τη γαστρονομία, την ευεξία και τον αυθεντικό χαρακτήρα του νησιού, δίνοντας έναν άλλο «ντόπιο» αέρα στις διακοπές σας.

Πριν, όμως, δούμε αναλυτικά μερικές από τις μοναδικές εμπειρίες που μπορείτε να επιλέξετε, αξίζει να αναφέρουμε πως το Grace Santorini, χαρίζει στους ταξιδιώτες μία πολύ προσωπική φιλοξενία στα… μέτρα τους ακριβώς. Που πάει να πει: Μπορείτε πριν ακόμη βρεθείτε στο νησί να προσαρμόσετε μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια της διαμονής σας όπως τα μαξιλάρια, το άρωμα του δωματίου, μέχρι και τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης που θα διαθέτει το μπάνιο σας.

2

Γευτείτε ντόπιες ετικέτες!

3

Μπορεί η έκρηξη του ηφαιστείου πριν πολλούς αιώνες να ήταν μία τεράστια καταστροφή για τον τόπο και τους ανθρώπους, όμως με τα χρόνια δημιούργησε τις κατάλληλες εδαφικές προδιαγραφές για να παράγει το νησί μερικές από τις καλύτερες ετικέτες κρασιών παγκοσμίως. Μπορείτε να το ανακαλύψετε και μόνοι σας με μία βόλτα για winetasting στα ντόπια οινοποιεία του νησιού. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μία γεύση όχι μόνο από το εξαιρετικής ποιότητας κρασί αλλά να θαυμάσετε από κοντά το μεράκι και το ζήλο που δείχνουν οι άνθρωποι για τα σταφύλια και τα αμπέλια τους. Γιατί, όχι, μπορείτε ακόμη και να τους βοηθήσετε στην όλη διαδικασία!

Οι ιστορικοί «θησαυροί» κάτω από τις στάχτες

4

Αν θέλετε να αποκτήσετε μία ιδέα και μία πιο γενική εικόνα του νησιού πριν την καταστροφή, το Bespoke Experiences, σας δίνει την ευκαιρία μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο! Η περιοχή Ακρωτήρι, γνωστή και ως «Μινωική Πομπηία» είναι ένας τόπος που «πνίγηκε» στη στάχτη εξαιτίας της ηφαιστειακής έκρηξης του 1450 π.Χ. Ο συγκεκριμένος οικισμός είχε πολυώροφα κτίρια μοναδικής ομορφιάς, με τοιχογραφίες ανεκτίμητης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Στη συνέχεια, θα κάνετε μία στάση στη «Σπηλιά του Νικόλα», την καλύτερη ταβέρνα του νησιού για να έρθετε σε επαφή με την ντόπια κουζίνα.

«Εν πλω» στην Καλντέρα

5

Οι ιδιαιτερότητες της κάθε ακτής κάνουν τη μία παραλία να διαφέρει πάρα πολύ από την άλλη. Ακριβώς για αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε όσες πιο πολλές μπορείτε είναι πηγαίνοντας μέσω θαλάσσης. Πλέοντας πάνω σε ένα Catamaran, θα έχετε την ευκαιρία να σεργιανίσετε τα κρυστάλλινα νερά και να εξερευνήσετε τους απόκρημνους βραχώδεις κολπίσκους. Επιπλέον, μπορείτε από τις ακτές της Καλντέρας, να περάσετε μέσα σε λίγη ώρα στη γειτονική Μύκονο ή την παραλία Μαγγανάρι της Ίου, γνωστή στο παγκόσμιο κοινό από την ταινία του Luc Besson, «Απέραντο Γαλάζιο».

Είστε λάτρεις της φωτογραφίας;

6

Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία ταξιδιωτών, που δεν χορταίνουν να «αιχμαλωτίζουν» με έναν κλικ τις ομορφιές που αντικρύζουν στους προορισμούς που επισκέπτονται, υπάρχει μία Bespoke εμπειρία, ειδικά σχεδιασμένη για εσάς! Με τη βοήθεια ενός ντόπιου φωτογράφου, που γνωρίζει όλα τα κρυφά μυστικά για τις τέλειες λήψεις, θα έχετε την ευκαιρία να «τραβήξετε» το νησί στα… καλύτερά του. Από την ανατολή του ηλίου, μέχρι το ηλιοβασίλεμα θα γυρίσετε όλο το νησί ανακαλύπτοντας παρέα τη μαγεία όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά και της φωτογραφίας, δημιουργώντας τα τέλεια κάδρα, τις ιδανικές μελλοντικές αναμνήσεις σας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ