ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

5+1 gadgets που κάνουν τον ύπνο στα ταξίδια… απόλαυση!

5+1 gadgets που κάνουν τον ύπνο στα ταξίδια… απόλαυση!

Ένας καλός και βαθύς ύπνος κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αποτελεί συνήθως «πολυτέλεια» για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Ακόμα και λίγα λεπτά ικανοποιητικής ανάπαυλας, όμως, είναι ικανά να εξοικονομήσουν, όχι μόνο επιπλέον ενέργεια για τον... ποδαρόδρομο που θα ακολουθήσει, αλλά και χρόνο από μία περιττή στάση στο ξενοδοχείο για επιπλέον ξεκούραση την ημέρα της άφιξης. 

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένα πολύ χρήσιμα αξεσουάρ, τα οποία μπορούν τόσο να μετατρέψουν την ταλαιπωρία ενός άβολου ταξιδιού σε μία αρκετά αναπαυτική μετακίνηση, όσο και να βοηθήσουν το χρήστη να κοιμηθεί σαν... πουλάκι.

Κολάρο ταξιδίου

Αναμφίβολα ένα αξεσουάρ, που διευκολύνει τον ύπνο ενός επιβάτη, ανεξαρτήτως μεταφορικού μέσου, είναι το αυχενικό κολάρο ταξιδίου. Το ειδικά αυτό σχεδιασμένο μαξιλαράκι λαιμού μπορεί να μετατρέψει ένα άβολο κάθισμα σε μία αρκετά αναπαυτική θέση, βελτιώνοντας τόσο την εμπειρία, όσο και την ποιότητα ενός ταξιδιού. Υπάρχουν πολλά είδη αυχενικών κολάρων που μπορεί να εντοπίσει κάποιος με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και σε διάφορες τιμές. Τα ειδικά αυτά μαξιλαράκια περιβάλλουν με προσοχή την περιοχή του λαιμού και απορροφούν δονήσεις και κραδασμούς, μειώνοντας την πίεση που δέχεται ο αυχένας από ξαφνικές αναταράξεις. Εκτός από τα συμβατικά αυχενικά περιλαίμια με μαλακό αφρώδες υλικό που κυκλοφορούν ευρέως στα καταστήματα των αεροδρομίων, υπάρχουν και εκείνα που φουσκώνουν εύκολα με τρόμπα χειρός για ευκολότερη μεταφορά, ενώ πολλά διαθέτουν και επιπλέον ηλεκτρονικές λειτουργίες, όπως θέρμανση ή μέτρηση της πίεσης.

tr

Μάσκα ύπνου

Μπλοκάρουν το φως και δημιουργούν τεχνητές συνθήκες συσκότισης στα μάτια, διευκολύνοντας τον εγκέφαλο να βυθιστεί στο στάδιο του ύπνου. Αποδεικνύονται, μάλιστα, ιδιαίτερα χρήσιμες, όταν ο κάτοχος της διπλανής θέσης θέλει να απολαύσει τη θέα από το παράθυρο ή να παίξει στο τάμπλετ το αγαπημένο του παιχνίδι με τη φωτεινότητα στο τέρμα. Ο λόγος για τις μάσκες ύπνου, οι οποίες είναι ιδανικές για να συνοδεύσουν την αναπαυτική στάση που προσφέρουν τα αυχενικά κολάρα ταξιδιού και να προετοιμάσουν πολύ πιο γρήγορα τον ανθρώπινο οργανισμό για να «πέσει» με ηρεμία στην αγκαλιά του Μορφέα. Υπάρχουν και σε αυτήν την περίπτωση πολλά είδη μασκών ύπνου, οι οποίες όχι μόνο απαλλάσσουν από το φωτεινό εξωγενή παράγοντα, αλλά μπορούν να προσφέρουν παράλληλα και την απευθείας ενυδάτωση της περιοχής των ματιών. Εκτός, δηλαδή, από τις συμβατικές υφασμάτινες μάσκες, υπάρχουν και εκείνες που διαθέτουν ενσωματωμένο υγρό με αρωματοθεραπευτικές ιδιότητες, αλλά οι τιμές τους είναι περισσότερο «τσιμπημένες».

tra

«Έξυπνη» κουβέρτα-μαξιλάρι

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο κλιματισμός στα μέσα μεταφοράς έχει αναγκάσει τους επιβάτες μιας πτήσης ή ενός λεωφορείου να είναι ντυμένοι σαν «κρεμμύδια», προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην καμπίνα. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα με μία κουβέρτα ταξιδίου, με τις περισσότερες από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο να τυλίγονται σε μαξιλάρι, ώστε να έχουν και αυτήν τη χρήση. Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχουν και οι πιο hi-tech λύσεις, όπως είναι οι φορητές ηλεκτρικές κουβέρτες, οι οποίες λειτουργούν με usb! Πολλές από αυτές, μάλιστα, εκτός από το να ζεσταίνουν το χρήστη, μπορούν να φορτίζουν παράλληλα κινητά ή τάμπλετ.

trav

Κρεμαστό υποπόδιο

Αυτά τα «άγνωστα» για πολλούς αξεσουάρ ταξιδίου, κάνουν ρεκόρ πωλήσεων στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon και όχι αναίτια. Πρόκειται για τα κρεμαστά υποπόδια, με τα οποία ο ταξιδιώτης δημιουργεί μία τεχνητή αιώρα για τα πόδια του! Εφαρμόζοντας γρήγορα και εύκολα τους ειδικούς ιμάντες στο τραπεζάκι του καθίσματος της εμπρόσθιας θέσης, ο χρήστης μπορεί να απολαύσει έναν αρκετά εναλλακτικό τρόπο ξεκούρασης των κάτω άκρων καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Τα περισσότερα κρεμαστά υποπόδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν μέγεθος «τσέπης» και βάρος λίγων γραμμαρίων, χαρακτηριστικά που τα καθιστούν πανεύκολα στη μεταφορά τους.

travel 1

Ωτοασπίδες

Απορροφούν τους ενοχλητικούς ήχους και -σε συνδυασμό με τη μάσκα ύπνου- δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να αποκοιμηθεί ο ταξιδιώτης πολύ πιο εύκολα. Βολικές στη μεταφορά τους, οι ωτοασπίδες είναι ίσως ένα από τα πιο εύχρηστα και επαναχρησιμοποιούμενα gadget ύπνου, είτε όταν αυτά αξιοποιούνται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είτε κατά τη διάρκεια της διαμονής στο ξενοδοχείο.

travel 2

Extra tip: Φορητό ανεμιστηράκι κινητού

Μπορεί με τις «έξυπνες» κουβέρτες να αντιμετωπίζεται μια για πάντα το πρόβλημα των χαμηλών θερμοκρασιών στις καμπίνες. Ωστόσο, τι γίνεται όταν αντί για κρύο, κάνει ζέστη; Υπάρχει λύση και για αυτό το πρόβλημα, με τα φορητά ανεμιστηράκια για κινητά τηλέφωνα! Αν και οι περισσότεροι τα χαρακτηρίζουν ως το ιδανικό καλοκαιρινό gadget, η μίνι ελικοφόρος συσκευή μπορεί να χαρίσει εύκολα λίγα λεπτά δροσιάς, μέχρις ότου ρυθμιστεί ο κλιματισμός στη θερμοκρασία που πρέπει.

travel 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ