ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tα πέντε «θέλω» ενός ταξιδιώτη για το 2019

Tα πέντε «θέλω» ενός ταξιδιώτη για το 2019

Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο, ένα δείπνο σε εστιατόριο με αστέρι «Michelin», μια παράσταση όπερας, τα θεματικά πάρκα του «Disney» ή ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Αυτά είναι ορισμένα από τα σημαντικότερα κριτήρια, τα οποία θα λάβουν υπόψη τους οι ταξιδιώτες για να επιλέξουν τον επόμενο προορισμό το 2019.

Τα «θέλω» που γίνονται αφορμή για ταξίδι αποκαλύπτει νέα διαδικτυακή έρευνα του «YouGov», όπου χρήστες όλων των ηλικιών απάντησαν στο τι θα ήθελαν να ζήσουν για πρώτη φορά στην επόμενη ταξιδιωτική τους απόδραση.

«Ωρόρα» σε Νορβηγία, Σουηδία, Ισλανδία

Το νορβηγικό νησί «Svalbard» που βρίσκεται ανάμεσα στην 74η και την 81 παράλληλο στον αρκτικό κύκλο, το χωριό «Jukkasjärvi» στην περιοχή «Kiruna» της Σουηδίας και το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία είναι τρία από τα μέρη που θα μπορούσε να ικανοποιηθεί το δημοφιλέστερο «θέλω», καθώς το 41% των χρηστών απάντησε ότι θέλει να θαυμάσει ένα φυσικό φαινόμενο, όπως το Βόρειο Σέλας.

2

Δείπνο στις Νήσους Φερόες

Όχι πολύ μακριά από την πρωτεύουσα των νήσων Φερόες, στην μικρή κωμόπολη του «Kirkjubøur», βρίσκεται το εστιατόριο «Koks» , το οποίο θα μπορούσε να είναι, επίσης, στη λίστα των «θέλω», αφού περίπου ένας στους πέντε θα ήθελε το 2019 να δειπνήσει σε ένα χώρο εστίασης που έχει βραβευθεί με αστέρι «Michelin». Το «Koks» σερβίρει ένα μενού 17 πιάτων και είναι το πρώτο που φέρει μία τέτοια διάκριση στα εξωτικά «νησιά των προβάτων».

3 copy

Όπερα στη Βιέννη

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά κτήρια της Αυστρίας συγκαταλέγεται και η ανοικοδομημένη κρατική όπερα της Βιέννης, με τις νεο-αναγεννησιακού ρυθμού καμάρες στην πρόσοψή της. Με το 12% των χρηστών να δηλώνει ότι θα ήθελε να παρακολουθήσει μία παράσταση όπερας, η μητρόπολη της κλασικής μουσικής, γνωστή και ως «Erste Haus am Ring», «Το πρώτο σπίτι στη Ρινγκστράσε» ελληνιστί, θα ήταν αδιαμφισβήτητα μία από τις πρώτες επιλογές στην ταξιδιωτική λίστα του 2019.

4

Θεματικά πάρκα της «Disney» σε Γαλλία και ΗΠΑ

Προορισμός για πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, τα θεματικά πάρκα της «Disney» σε Παρίσι και Ορλάντο των ΗΠΑ είναι μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών αξιοθέατων που θα ήθελε να επισκεφθεί το 12% των χρηστών που συμμετείχε στην έρευνα.

5

Τένις στη Μεγάλη Βρετανία

Τα αποτελέσματα έδειξαν, επίσης, ότι το 11% των υποψήφιων ταξιδιωτών θα ήθελε το 2019 να παρακολουθήσει live και μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, όπως το τουρνουά του Γουίμπλεντον στην Μεγάλη Βρετανία, που είναι το παλαιότερο και διασημότερο πρωτάθλημα αντισφαίρισης στον κόσμο.

6

Τέλος, ανάμεσα στα υπόλοιπα «θέλω» που διαμορφώνουν τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις για το 2019 είναι και η -εκτός συνόρων- παρακολούθηση μιας παράστασης μπαλέτου, ενός φεστιβάλ μουσικής ή κάποιας σημαντικής συναυλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ