ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι που βρίσκεται μια «ανάσα» από την Αθήνα

Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι που βρίσκεται μια «ανάσα» από την Αθήνα
Το χωριό Άγιος Γεώργιος Μεθάνων Screen grab / Youtube / Travel inspiration

Μία εξαιρετική επιλογή αποτελεί για όσους και όσες θέλουν να κάνουν μία εκδρομή κοντά στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, το απομονωμένο παραθαλάσσιο χωριουδάκι των Μεθάνων, Άγιος Γεώργιος.  

Το όμορφο αυτό χωριό είναι ένας μικρός, γραφικός ψαρότοπος, με θέα το νησί της Αίγινας.

Η αμμουδιά με τα ρηχά νερά είναι το ιδανικό μέρος για να κολυμπήσουν τόσο μικρά παιδιά, όσο και ηλικιωμένοι, ενώ η φυσική σκίαση μπορεί να κρατήσει τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες μέχρι το βράδυ στην παραλία.

Όποιος επισκέπτεται τον μοναδικό αυτό προορισμό δεν γίνεται να μην περάσει μία βόλτα από το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Σωτήρα, που είναι κτισμένο τον 10ο αιώνα.

Ακόμη, η ηρεμία και η γαλήνη είναι το κυρίαρχο στοιχείο του Αγίου Γεωργίου, ενώ στα καταγάλανα νερά του φαίνεται πως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με το travelinspiration.

Ένα τσιμεντένιο πλοίο γερμανικής κατασκευής και μήκους 45 μέτρων, το οποίο την περίοδο της κατοχής προσάραξε στα αβαθή του λιμανιού, μπροστά στο χωριό. Μάλιστα, όσοι και όσες το επιθυμούν μπορούν να το προσεγγίσουν ακόμη και περιπατώντας, καθώς αποτελεί το τελευταίο μέρος του λιμενοβραχίονα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ