Ταξίδι στην Τρύφο Αιτωλοακαρνανίας
Η Τρύφος είναι ορεινός οικισμός του νομού Αιτωλοακαρνανίας και βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Αγρίνιο και 90 χιλιομέτρων από το Μεσολόγγι.
Βρίσκεται στην πρώην επαρχία Ξηρομέρου, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού, ΒΔ της λίμνης Αμβρακίας. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζει η ενοριακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
Το χωρίο Τρύφου αναφέρεται από το 1521 όπου είχε 48 οικογένειες.
Το σημερινό χωρίο δημιουργήθηκε μετά την επανάσταση του 1821 με τη συνένωση των συνοικισμών Αλευρά, Παλιοχώρι και Πατερίτσα.
Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής η Τρύφου κάηκε από τους Γερμανούς, ως εκδίκηση για το θάνατο ενός Γερμανού αξιωματικού από τους αντάρτες. Τα απομακρυσμένα και δύσβατα μέρη της Τρύφου με την πυκνή βλάστηση ήταν καταφύγια ανταρτών κατά το Β’ Παγκόσμιο και στη συνέχεια τον Εμφύλιο πόλεμο.

Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης
Στην Τρύφο Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν οι ιαματικές του Αγίου Βαρβάρου που είναι φυσικές πισίνες στον ποταμό Aλευρά. Πρόκειται για υδροθειούχες πηγές που αναβλύζουν στη δεξιά πλευρά του ποταμού Αλευρά.
Η θερμοκρασία του νερού είναι 16 βαθμοί Κελσίου.
Σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Αγρίνιο, βρίσκεται η πηγή του Αγίου Βαρβάρου. Κάτω από τα λουτρά κυλάει ο ποταμός Αλευράς.
Περιστέρι: Ο μαυροφορεμένος άντρας πυροβόλησε πέντε φορές στον αέρα έξω από το γήπεδο - Πώς έγινε το περιστατικό μπροστά στα έντρομα παιδιά
14:15
Liveblog: «Μην ανησυχείτε αν θέλει ο Θεός θα τον βρούμε» λένε Ιρανοί για τον Αμερικανό πιλότο - Νέοι βομβαρδισμοί από ΗΠΑ - Ισραήλ
14:10
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Απριλίου
14:07
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ σήκωσε τον σταυρό στην πομπή της Μεγάλης Παρασκευής - Πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες
13:57