Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε… 0,38 δευτερόλεπτα
Μόνο 0,38 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ένα αμερικανικό ρομπότ για να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 0,637 δευτερολέπτων που κατείχε ένα γερμανικό ρομπότ.
Κάθε κίνηση του ρομπότ παίρνει μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο φοιτητής του ΜΙΤ, Μπεν Κατζ, και ο Τζάρεντ Ντι Κάρλο, που δημιούργησαν το ρομπότ, δήλωσαν σίγουυροι ότι αυτό μπορεί να βελτιώσει κι άλλο την επίδοσή του.
Το προηγούμενο ρεκόρ του ρομπότ Sub1 Reloaded του γερμανικού μηχανικού Άλμπερτ Μπέερ είχε αναγνωρισθεί από τον οργανισμό Γκίνες το 2017, σύμφωνα με το BBC. Το παγκόσμιο ανθρώπινο ρεκόρ επίλυσης του κύβου είναι τα 4,59 δευτερόλεπτα.
Ο κύβος του Ρούμπικ, ένα τρισδιάστατο μηχανικό παζλ, αποτελεί επινόηση από το 1974 του Ούγγρου γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ. Σήμερα θεωρείται ένα από τα εμπορικότερα παιχνίδια στον κόσμο.
Κομοτηνή: Νεκρός ο οδηγός ΙΧ που αναζητούνταν - Παρασύρθηκε από χείμαρρο (vids)
20:37
Ελλάδα - Ιταλία 15-8: Χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
20:28
ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Η πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για Ουκρανία θα κρίνει νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας
20:20
Συναγερμός για την εξαφάνιση 44χρονου από τις Σέρρες
20:12