TECH

Η Amazon θέλει να παραδίδει πακέτα κατευθείαν στο πορτμπαγκάζ σας!

Η Amazon θέλει να παραδίδει πακέτα κατευθείαν στο πορτμπαγκάζ σας!
REUTERS/Carlos Jasso/Illustration/File Photo

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Amazon ζήτησε από τους πιο πιστούς πελάτες της άδεια να ξεκλειδώνει τα σπίτια τους και να αφήνει μέσα τα πακέτα με τις παραγγελίες τους. Ορισμένοι εξ’ αυτών –ο ακριβής αριθμός τους δεν ανακοινώνεται από την εταιρεία- δέχτηκαν. Σήμερα, θέλει να κάνει το ίδιο με τα αυτοκίνητα, ανακοινώνοντας ότι έχουν δημιουργηθεί οι προδιαγραφές για να παραδίδει προϊόντα απευθείας στο πορτμπαγκάζ των πελατών!

Πριν από μερικές ημέρες, ο κολοσσός διαδικτυακών αγορών παρουσίασε μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει τους διανομείς της να αφήνουν εμπορεύματα μέσα στα οχήματα των πελατών.

Αντί, όμως, να χρησιμοποιήσει «έξυπνες κλειδαριές» και κάμερες συνδεδεμένες με το «cloud» για να αποκτήσει πρόσβαση στα οχήματα, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες των αυτοκινήτων. Η Amazon έχει συνάψει συμφωνίες με δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, την General Motors και τη Volvo, και θα ξεκινήσει σταδιακά να παρέχει την υπηρεσία αυτή σε 37 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανταπόκριση που είχε το πρόγραμμα για τις παραδώσεις εμπορευμάτων μέσα στα σπίτια των πελατών» είπε στο «The Verge» ο Πίτερ Λάρσεν, αντιπρόεδρος τεχνολογιών παράδοσης στην Amazon.

Η εταιρεία ξεκίνησε να δοκιμάζει τη νέα υπηρεσία στην Καλιφόρνια και την πολιτεία της Ουάσινγκτον πριν από έξι μήνες. Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο κολοσσός, μια γυναίκα λέει ότι της αρέσει πολύ να παραδίδονται οι πάνες του μωρού της στο αυτοκίνητό της γιατί δεν ξυπνούν τα παιδιά της όταν χτυπάει το κουδούνι. Μια άλλη πελάτης λέει ότι χρησιμοποίησε την υπηρεσία για να μην δει το δώρο γενεθλίων της η κόρη της…

Η εν λόγω υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο τους συνδρομητές prime της Αmazon και για την ώρα προσφέρεται μόνο σε όσους έχουν μοντέλα αυτοκινήτων General Motors και Volvo του 2015 ή νεότερα. Σταδιακά, η εταιρεία σκοπεύει να προσεγγίσει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να συνάψει σχετικές συμφωνίες μαζί τους.

Για να βρουν το αυτοκίνητο των πελατών, οι διανομείς της Amazon θα πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στο GPS του οχήματος για και να γνωρίζουν την πινακίδα.

Ζητούν, επίσης, και μια φωτογραφία του αυτοκινήτου.

«Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ειδικό κλειδί ή απευθείας πρόσβαση στο αυτοκίνητο» εξηγεί ο Λάρσεν κατά τη διάρκεια του βίντεο, και συμπληρώνει: «Μεταφέρεται από το cloud της Amazon, στο cloud της Chevrolet και από εκεί δίνεται η εντολή να ξεκλειδώσει το όχημα. Το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει μόνο εάν ο σωστός άνθρωπος είναι στο σωστό σημείο, με το σωστό όχημα και μάλιστα την κατάλληλη ώρα. Πρέπει να γίνουν αρκετοί έλεγχοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ