Αν κάποιος διαθέτει μερικές... εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, σύντομα θα μπορεί να κάνει τουρισμό στο διάστημα. Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται η εταιρία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, η οποία τους επόμενους μήνες αναμένεται να αρχίσει να πουλά τα πρώτα εισιτήρια των επίδοξων ταξιδιωτών του διαστήματος.

Μια σύντομη βόλτα γύρω από τη Γη με το New Shepard θα στοιχίζει από 200.000 έως 300.000 δολάρια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters στελέχη της Blue Origin.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προγραμματίζει να ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις με επιβάτες σύντομα, ενώ οι πωλήσεις εισιτηρίων για μια βόλτα στο διάστημα θα αρχίσουν το 2019.

Τα σχέδια του διαστημικού σκάφους New Shepard, που θα είναι το όχημα των επίδοξων ταξιδιωτών για μια βόλτα έξω από το βαρυτικό πεδίο της Γης, έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα και όπως δείχνουν, αυτό θα αποτελείται από έναν πύραυλο κι από μια αποσπώμενη κάψουλα, στην οποία θα βρίσκονται οι επιβάτες.

Το New Shepard έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έξι επιβάτες και να τους ταξιδέψει ως και 62 μίλια μακριά από τη Γη, απόσταση αρκετή για να νιώσει κανείς την έλλειψη βαρύτητας και για να δει την καμπύλη του πλανήτη. Η κάψουλα των επιβατών διαθέτει έξι παράθυρα, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερα από εκείνα των τζετ 747 της Boeing, μέσα από τα οποία θα μπορούν να παρατηρούν το τοπίο του διαστήματος.

Η επιστροφή της κάψουλας που θα μεταφέρει τους «τουρίστες του διαστήματος» θα γίνεται με αλεξίπτωτα.

Video: Blue Origin: Βόλτα στο Διάστημα με θέα

Μέχρι στιγμής η Blue Origin έχει ολοκληρώσει οκτώ δοκιμαστικές πτήσεις οριζόντιας απογείωσης και προσγείωσης στις εγκαταστάσεις της στο Τέξας, όμως χωρίς να βρίσκονται επιβάτες μέσα στην κάψουλα. Σε δύο από αυτές τις πτήσεις, επιβάτης ήταν η κούκλα της εταιρείας, που ονομάζεται "Mannequin Skywalker."

Διαβάστε επίσης