Το πλωτό δωμάτιο ξενοδοχείου που αντέχει σε σεισμό και τσουνάμι
Θα ήταν μία καθησυχαστική λύση για τους λάτρεις της Ιαπωνίας που τρομοκρατούνται στην ιδέα των πολλών και ισχυρών σεισμών.
Το πρώτο πλωτό δωμάτιο που «αντέχει» στους σεισμούς και τα τσουνάμι παρουσιάστηκε στο Ναγκασάκι τον Μάρτιο.
Πρόκειται για μία πλωτή κάψουλα με γυάλινη οροφή που επιτρέπει στους επισκέπτες της να κοιτάζουν τα άστρα. Σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί δύο ή τρία άτομα ενώ, σε περίπτωση τσουνάμι, μπορεί να δώσει καταφύγιο σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους.
Το κόστος μίας νύχτας διαμονής ανέρχεται σε σχεδόν 330 δολάρια. Ο επισκέπτης θα κοιμάται «αρόδο» και θα ξυπνά στο, 39 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ακατοίκητο νησάκι που κατασκευάστηκε ειδικώς ως τουριστική ατραξιόν και παραμένει ακατοίκητο.
Το 2011, ένας σεισμός μεγέθους 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά των ακτών της Ιαπωνίας και το τεράστιο τσουνάμι που ακολούθησε, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 15.000 ανθρώπων.
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς σε αποθήκη στο Ηράκλειο - Στη «μάχη» σχεδόν 100 πυροσβέστες
17:09
Βενεζουέλα: Πάνω από 11.000 οι αγνοούμενοι - Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων
17:05
Διάσκεψη των Προέδρων: Άνω - Κάτω Κωνσταντοπούλου και Γεωργαντάς με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ
17:01
Βρέθηκε ο 34χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Νίκαια - Επέστρεψε στο σπίτι του
16:53