TECH

Lovot: Ένα ρομπότ για να το... αγαπάς

Lovot: Ένα ρομπότ για να το... αγαπάς

Το lovot είναι ένα μικρό ρομποτάκι το οποίο είναι έτοιμο να προσφέρει «αγάπη» σε όσους το έχουν ανάγκη.

Το ρομπότ επιτρέπει στους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων να διασκεδάζουν τη μοναξιά τους. Πολλοί διοχετεύουν την αγάπη τους, φροντίζοντας κατοικίδιο. Τον 21ο αιώνα, τη θέση του κατοικίδιου παίρνει ένα ρομπότ

Είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά οικιακών ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας Groove X. Το εξέλισσαν επί τρία χρόνια, στη βάση της ιδέας «λίγη ΑΓΑΠΗ μπορεί να σώσει τον κόσμο».

Το lovot χρησιμοποιεί πολλούς αισθητήρες και μια κάμερα – βρίσκονται σε μια κάψουλα που τη φέρει στο κεφάλι – που του επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να διακρίνει τους ανθρώπους από τα αντικείμενα. Μπορεί να σκανάρει με ακρίβεια το δωμάτιο και να βρει αμέσως τον ιδιοκτήτη του. Τα μάτια του lovot δίνουν την αίσθηση βάθους – άρα, είναι εκφραστικά τα ματάκια του κατοικίδιου μας – και το αγαπησιάρικο ρομποτάκι έχει χνουδωτό κάλυμμα (το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και να μπει στο πλυντήριο). Το κάλυμμα είναι touch sensitive (ευαίσθητο στην αφή), πράγμα που σημαίνει ότι αν το ακουμπήσεις, το lovot θα δείξει έκπληξη – ευχάριστη – ή θα στραφεί για παραπάνω χάδια.

Κινείται πάνω σε τρία ροδάκια και βγάζει ήχους για να επικοινωνεί. Δυο μικρά πτερύγια δείχνουν σάστισμα, τρυφερότητα ή ότι το lovot θέλει αγκαλιά. «Το lovot δεν είναι ένα χρήσιμο ρομπότ που θα κάνει δουλειές για τους ανθρώπους» αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου της Groove X.

«Αυτό που επεδίωξε η Groove X με την τεχνολογία δεν είναι αποτελεσματικότητα ή χρησιμότητα, αλλά ένα ρομπότ που κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους με τον αθώο χαρακτήρα του και τις γοητευτικές χειρονομίες του, που σε κάνουν να αισθάνεσαι ικανοποίηση με το να το αγκαλιάζεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ